Športna stroka poziva vlado k odpravi strogih omejevalnih ukrepov za šport

STA, J.D.
05.04.2021 18:43
Tudi tekmovanja na državni ravni ne potekajo, rekreacija pa le individualno.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tudi treningi mariborskih odbojkašev so začasno zaustavljeni.

Predsednik državnega strokovnega sveta za šport Rado Pišot je na svetovalno skupino za covid-19 pri ministrstvu za zdravje naslovil poziv, da se naj vsaj od 12. aprila naprej začne v izvajati športna dejavnost v državi, ki je ta trenutek skoraj povsem zaustavljena. Tudi tekmovanja na državni ravni ne potekajo, rekreacija pa le individualno.
Svetovalna skupina za covid-19 je predvidoma včeraj zvečer odločala o morebitnih spremembah pri vladnem semaforju sproščanja ukrepov glede na epidemiološko stanje v državi.
"Strokovni svet Slovenije za šport je že 2. marca predlagal vladi, da se v primeru povečanja števila okuženih nad mejo za prehod v rdečo fazo in ob ohranitvi števila hospitaliziranih na ravni oranžne faze ohrani veljavnost veljavnega odloka o omejitvah pri izvajanju športnih programov, ki je veljal pred zaustavitvijo javnega življenja v državi," je v pozivu izpostavil Pišot.
V četrtek, 1. aprila, so stopili v veljavo strogi omejitveni ukrepi, gre za t. i. zaprtje države, ki bo trajalo predvidoma do vključno 11. aprila. Z odlokom za obvladovanja nalezljive bolezni covid-19 so prepovedane vse športno-gibalne dejavnosti in treningi, razen rekreacije posamezno ali v krogu družine na prostem ter treningi vrhunskih registriranih športnikov, ki pa ne smejo imeti tekmovanj na nacionalni ravni. V kolektivnih in individualnih športih je še naprej dovoljeno izvajanje velikih mednarodnih športnih prireditev brez gledalcev.
Treningi so dovoljeni samo vrhunskim športnikom olimpijskega, mednarodnega in svetovnega razreda, gre za skupaj 538 športnikov, ki so s svojimi rezultati na mednarodni ravni dokazali svojo vrhunskost in ki bi jim odsotnost treninga onemogočila nadaljnjo konkurenčnost na mednarodni ravni. Prav tako lahko trenirajo tudi kadeti in mladinci, registrirani po zakonu o športu, ki so člani državnih reprezentanc, vendar le v mehurčkih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta