Zavod Iskreni, ki ga je soustanavljal minister Janez Cigler Kralj, prejel donacijo državne družbe HSE

Miha Raičevič Miha Raičevič
19.01.2021 11:20
Zavod Iskreni, ki nasprotuje splavu, je prejel tudi donacijo državne družbe HSE. Gre za zavod, ki ga je soustanavaljal minister za delo Janez Cigler Kralj, prav njegovo ministrstvo pa je na razpisu zavodu podelilo dobrih 130 tisoč evrov sredstev.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janez Cigler Kralj
Robert Balen

Dogovor o donaciji je bil sklenjen v drugi polovici lanskega decembra, hkrati pa se je družba HSE odločila, da na novo ovrednoti svoj pristop k sponzorstvom in donacijam. V okviru tega so začasno ustavili realizacijo sponzorskih pogodb z Olimpijskim komitejem Slovenije (OKS) in Odbojkarsko zvezo Slovenije (OZS). 

Na olimpijskem komiteju so nam pojasnili, da si prizadevajo, da bi pogodba, ki je podpisana do konca zimskih olimpijskih iger 2022, ostala takšna, kot je. Seveda si želijo sodelovanja tudi po izteku pogodbe, drugih komentarjev pa za zdaj ne dajejo, saj da pogovori o sodelovanju še potekajo.

Na HSE pa so pojasnili, da so se za ustavitev realizacije omenjenih pogodb odločili v luči spremenjenih poslovnih razmer, ki jih prinaša epidemija. "Ta je namreč vplivala tudi na izvedbo športnih dogodkov in s tem na promocijo HSE. Zato smo se odločili na novo ovrednotiti naš pristop k sponzorstvom in donacijam," so odgovorili. HSE ima z OKS sklenjeno sponzorsko pogodbo v višini 360.000 evrov. V veljavo je stopila 8. januarja 2018 in naj bi bila veljavna vse do 28. februarja 2022. Z OZS pa imajo sklenjeno 32.500 evrov vredno sponzorsko pogodbo, ki bi morala veljati do 27. septembra 2021. 

Sicer pa smo že včeraj poročali, da je Zavod Iskreni prejel dobrih 130 tisoč evrov evropskih sredstev na razpisu ministrstva za delo, ki so namenjena sofinanciranju projektov za pomoč najbolj ranljivim skupinam zaradi epidemije. Na razpis za razdelitev dveh milijonov evrov se je prijavilo 135 nevladnih organizacij, ministrstvo pa jih je na koncu izbralo 17. Minister Janez Cigler Kralj se je iz lastništva zavoda umaknil 10. marca lani, tri dni, preden je bil imenovan za člana sedanje vlade. Zatrdil je, da pri dodeljevanju sredstev z razpisa ni imel nobenega vpliva, je pa o tem po poročanju portala Necenzurirano odločala strokovna komisija pod vodstvom Mateje Softić, ki je članice kabineta ministra iz kvote NSi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta