Črna na Koroškem: V CUDV število okuženih še naraslo, vzpostavili bodo rdečo cono

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
26.09.2020 18:28

V Centru za usposabljanje, delo in varstvo v Črni na Koroškem se je število okuženih z novim koronavirusom še povečalo, beležijo 32 okužb pri stanovalcih in 15 pri zaposlenih. Ta konec tedna nameravajo vzpostaviti tako imenovano rdečo cono.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
CUDV Črna na Koroškem.
Urška Polanc

Da se okužbe v Centru za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) v Črni na Koroškem povečujejo, nam je danes povedala direktorica Dalja Pečovnik. Od včeraj je število pozitivnih na novi koronavirus naraslo za 11, pri čemer skupno beležijo 32 okužb pri stanovalcih in 15 pri zaposlenih. "Zdaj smo dali prve brise, po enem tednu bomo dali še druge," nam je povedala direktorica in pojasnila, da so bili testirani vsi zaposleni in stanovalci. Po njenih navedbah stanovalci s potrjeno okužbo na covid-19 trenutno nimajo posebnih zdravstvenih težav, nekateri imajo blago povišano telesno temperaturo, drugih zapletov pa da ne zaznavajo. 

Pečovnikova pravi, da bodo ta konec tedna za čim bolj uspešno spopadanje z virusom in zamejevanje okužbe na eni izmed ponujenih lokacij v lokalnih skupnostih vzpostavili tako imenovano rdečo cono, kjer bodo lahko pozitivne na covid-19 namestili na eno mesto. Pojasnila je tudi, da so zaradi lažjega vzpostavljanja rdeče cone skladno z vsemi predpisi 17 stanovalcev CUDV začasno namestili v covid oddelek v Ljubljano: "Ne zato, ker bi bil kdo hujše bolan, ampak zlasti zato, da smo sprostili kapacitete." Kot so zapisali v sporočilu za javnost, se bodo ti stanovalci v center vrnili takoj, ko bodo pripravili ustrezne prostorske kapacitete.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta