Dobrodelno na Prevaljah in za Prevalje: Z zgodbami upanja za otroke in družine. V nedeljo veliki koncert

Brina Kerič Brina Kerič
21.09.2023 16:00

Slovenski glasbeniki bodo v nedeljo združili moči na Prevaljah, kjer se bo odvil največji dobrodelni koncert na Koroškem. Koncertu bo sledilo še več dobrodelnih (re)akcij, ki jih podpira tudi Večer.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Usodne posledice poplav na Prevaljah 
Jasmina Detela

Marsikdo je v poplavah izgubil vse, za kar je celo življenje delal, ali pa pomemben del imetja. Že v prvih dneh po razdejanju se je pokazalo, da solidarnost med ljudmi še živi, dobrodelne (re)akcije pa se nadaljujejo. Ljudje še vedno sprašujejo, kaj še kdo potrebuje, komu lahko nakažejo denar, ali še kdo potrebuje streho nad glavo. Pomoč prihaja z vseh strani.

Med prizadetimi je tudi občina Prevalje, kjer vsako leto septembra potekajo tradicionalna Jesenska srečanja, ki jih vsi Korošci radi obiščejo, a so jih letos zaradi razmer odpovedali. Namesto tega se bo ta konec tedna odvil največji dobrodelni koncert na Koroškem. Koncert, na katerem bodo zbirali prostovoljne prispevke za Prevalje, bo v nedeljo, 24. septembra, ob 18. uri v športni dvorani Prevalje.

Dogodek, na katerem bodo moči združili domačini in drugi slovenski izvajalci, je nastal na pobudo Luke Basija, pri organizaciji pa so se povezali Občina Prevalje, BALU - glasbeni center, Rotary club Slovenj Gradec, Rotary Distrikt 1912 in Zveza prijateljev mladine Slovenije. "Ob vsem, kar se je zgodilo, nisem mogel kar stati križem rok. In najbolj lahko svoji Koroški pomagam s tem, kar znam in kar počnem s srcem. Zato pobuda za ta koncert. Izjemno sem vesel, da je naletela na tako dober in hiter odziv tako glasbenikov kot organizatorjev. Pričakujemo polno dvorano, da bomo lahko pomagali čim več družinam in na morje odpeljali čim več otrok. Mi pa bomo z glasbo 'napolnili' Prevalje, da bo odmevalo širom Koroške in vse Slovenije," je dejal Luka Basi. "Prevalje so bile v teh poplavah zelo prizadete. Ampak Korošci se pač ne damo. In tudi tokrat je tako. Skupaj si prizadevamo, vsak na svoj način, da bo življenje na Prevaljah in drugod v naši regiji čim prej spet takšno, kot je bilo, ali pa še boljše. Radi smo tukaj doma. In ko bodo obnovljeni vsi uničeni domovi, bomo spet lahko začutili pravi utrip naše Mežiške doline. Z vašo pomočjo bomo poskrbeli, da bo vsaj kakšna družina lažje obnovila svoj dom in da bodo naši otroci doživeli počitnice ob morju, stran od skrbi," je povedal župan občine Prevalje Matic Tasič. Na koncertu bodo nastopili Luka Basi, Eva Boto, Hamo, Rudi Bučar, BQL, Ditka, Nastja Gabor, Lina Rahne, Milan Kamnik, Nitrox, ŽePZ Karantanija, Neža Štiftar in Anisa Marin Felle, program pa bosta povezovala Jasna Kuljaj in Jurij Berložnik.

Rdeča nit koncerta bodo zgodbe upanja. Vstopnine ni, zbirali pa bodo prostovoljne prispevke za Prevalje. Polovico izkupička bodo namenili družinam, ki so bile prizadete v poplavah, z drugo polovico pa bodo 70 otrok in mladostnikov iz regije v času jesenskih počitnic odpeljali na morje, kjer se bodo družili z vrstniki in sodelovali v različnih delavnicah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta