Dve prijavi za direktorja slovenjgraške bolnišnice

Jasmina Detela Jasmina Detela
23.05.2024 14:49

Kdo se je prijavil? Aktualni v.d. direktorja Ksandi Javornik na naše poizvedovanje ni odpisal

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Splošna bolnišnica Slovenj Gradec, kdo bo direktor?
Jasmina Detela

Na razpis za prosto delovno mesto direktorja slovenjgraške bolnišnice sta prispeli dve vlogi. Rok za prijavo je potekel včeraj (v sredo), a predsednik sveta koroške bolnišnice Primož Stošicki ne izključuje možnosti, da katera pravočasno oddana vloga še prispe po pošti. 

Tričlanska komisija, ki je zadolžena za razpis, v sestavi Stošicki, Matej Repas in Gorazd Korošec (vsi so člani sveta zavoda), se bo sestala prihodnji teden in pregledala ali so prispele vloge v skladu z razpisnimi pogoji. O imenovanju direktorja bo nato odločal svet zavoda, ki se bo sestal v prvem tednu junija.

Največjo koroško zdravstveno ustanovo ta čas kot vršilec dolžnosti (v. d.) direktorja vodi Ksandi Javornik. Na ta položaj je bil imenoval sredi marca letos, ko je dolgoletni direktor Janez Lavre eno leto pred iztekom mandata odstopil. Javorniku, ki je bil pred tem v bolnišnici zaposlen kot pomočnik direktorja za poslovno-pravne zadeve in nemedicinske dejavnosti, smo poslali sporočilo s vprašanje, ali se je prijavil na razpis, a nam (še) ni odpisal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta