Ekonomist in zdravnik v tekmi za direktorja slovenjgraške bolnišnice

Jasmina Detela Jasmina Detela
30.05.2024 10:54

Dobili smo potrditev o dveh prijavah za direktorja koroške bolnišnice, neuradno pa imamo tudi podatke, kdo sta kandidata.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bo slovenjgraška bolnišnica v sredo dobila novega direktorja?
Jasmina Detela

Na razpis za prosto delovno mesto direktorja slovenjgraške bolnišnice sta v roku prispeli dve prijavi. Po naših neuradnih informacijah sta se na razpis prijavila aktualni vršilec dolžnosti (v.d.) direktorja Ksandi Javornik in zdravnik Vladimir Topler, ki je v preteklosti že vodil to koroško bolnišnico.

Oba kandidata sta se včeraj tudi predstavila tričlanski komisiji, zadolženi za razpis. Kot je povedal član komisije in predsednik sveta zavoda Primož Stošicki, sta obe vlogi v skladu z razpisnimi pogoji. Oba kandidata bosta povabljena na sejo sveta zavoda prihodnjo sredo, ki bo predvidoma v tem delu zaprta za javnost. O imenovanju direktorja bo odločal sedemčlanski svet zavoda (za izvolitev potrebuje večino glasov članov).

Največjo koroško zdravstveno ustanovo ta čas kot vršilec dolžnosti (v. d.) direktorja vodi Ksandi Javornik. Na ta položaj je bil imenoval sredi marca letos, ko je dolgoletni direktor Janez Lavre eno leto pred iztekom mandata odstopil. Javorniku je bil pred tem v bolnišnici zaposlen kot pomočnik direktorja za poslovno-pravne zadeve in nemedicinske dejavnosti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta