(FOTO) Dobrodelno okrog Slovenije s postankom na Ravnah na Koroškem: S kolesarjenjem do koles za otroke

plt
05.05.2023 12:00

Namen akcije je zbrati denar in podariti kolesa otrokom iz socialno ogroženih družin. Kolo so ob tej priložnosti poklonili Mateju s Prevalj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kolesarjenje za dober namen: med sodelujočimi so bili tudi otroci iz vrtca Ravne.
Petra Lesjak Tušek

Najdaljša kolesarska dirka po Sloveniji z dobrodelno noto je imela dopoldne eno od postojank na Ravnah na Koroškem, kjer je skupino kolesarjev na poti iz Velenja in pred nadaljevanjem poti na Štajersko pričakalo več dijakov, otroci iz Vrtca Ravne, politiki, predstavniki NIJZ, člani društev in prostovoljci. Enega od koles - namen akcije je podariti kolesa otrokom iz socialno ogroženih družin - so ob tej priložnosti poklonili Mateju s Prevalj, bil ga je zelo vesel in s pridom ga bo uporabljal. Postanek na Ravnah je bil prijeten, tudi glasbeno obarvan, poskrbeli so za okrepčilo, dodatne kilometre pa je prispevalo tudi več kolesarjev, ki so kolesarje simbolno pospremili naprej na pot. Akcijo koordinira Slovenska Karitas, del je tudi zbiranje sms sporočil (sprejemajo jih na številki 1919, vsebina sporočila je Zakolo5).

Predaja kolesa ob akciji Dobrodelno okoli Slovenije Mateju s Prevalj 
Petra Lesjak Tušek

Dobrodelno okrog Slovenije je kolesarska vožnja ultramaratonskega kolesarja Damija Zupija, v okviru katere kolesarji v petih dneh prevozijo več kot 1225 kilometrov okrog celotne Slovenije. Vožnja je sestavljena iz petih etap, prevožene kilometre kolesarji beležijo tudi v sklopu projekta #DarujemKilometre. V Zvezi društev diabetikov Slovenije ob tej priložnosti ozaveščajo o sladkorni bolezni, ki je ena najbolj razširjenih kroničnih bolezni na svetu, ter o zdravem načinu življenja, zato so se akciji z organizacijo na Ravnah pridružili Diabetiki Mežiške doline.

Dobrodelno okoli Slovenija, kolesarji ob postanku na Ravnah 
Petra Lesjak Tušek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta