(FOTO) Fajn smo se špilali, so v en glas vzkliknili otroci

Andreja Čibron Kodrin Andreja Čibron Kodrin
22.07.2022 10:00

Z obujanjem starih iger do večje gibalne aktivnosti vseh generacij. Najraje igre z vrvjo, zajca ven in gumi tvist. Zbrali so se v ravenskem parku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igre z vrvjo so raznolike, prilagajajo jih starosti in zmožnostim sodelujočih.
Andreja Čibron Kodrin

"K'k smo se 'špilali," je skupino malčkov v prijetni senci Grajskega parka Ravne vprašala animatorka Alja Verdinek. "Fajn," so ji v en glas in na glas odgovorili otroci iz ravenskega vrtca in varovanci programa počitniškega varstva v okviru KMC po zaključku že tretjega druženja ob igranju starih gibalnih iger v četrtek.

Z gumijastim trakom se rada igrajo dekleta.
Andreja Čibron Kodrin

Dvanajst jih je zbranih v priročniku Gremo se špilat, ki ga je pripravila skupina sodelavcev z Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) - OE Ravne na Koroškem, iz Vrtca Ravne, Šolskega centra Ravne, Društva diabetikov Mežiške doline in z Občine Ravne na Koroškem, da bi spodbudili gibanje vseh generacij v okviru projekta Ravne - zdravo mesto.

Otroci spoznavajo, da so stare igre iz časa njihovih babic in dedkov prav zanimive. 
Andreja Čibron Kodrin

Kot je povedala Helena Pavlič z NIJZ, imajo otroci najraje igre z vrvjo, zajca ven in gumi tvist, njihova prizadevanja za preživljanje prostega časa mladih "stran od zaslonov" pa da že kažejo rezultate, saj opažajo, da se otroci samoiniciativno igrajo tudi v svojem bivalnem okolju. Naslednje druženje bo v drugi polovici avgusta, zaključno pa septembra v sklopu akcije Koroška v gibanju. Vabijo vse generacije.

Igre z vrvjo so raznolike, prilagajajo jih starosti in zmožnostim sodelujočih. 
Andreja Čibron Kodrin
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta