(FOTO) Hude posledice neurja v Mislinji, župan Borovnik: Stanje je nenormalno

Nejc Strojnik
08.06.2022 15:34

Občina Mislinja, ki jo je prizadejalo že drugo neurje v manj kot tednu, se bo morala soočiti s škodo, ki bo težka več kot milijon in pol evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Sprehod po najbolj izpostavljenih delih občine Mislinja dan po silovitem neurju z močnim vetrom in nalivi ni prav nič optimističen. Poplavilo je več stanovanjskih in poslovnih objektov, poškodovanih je več lokalnih cest, prožili so se plazovi, narasla reka Paka je v Gornjem Doliču uničila most lokalne ceste Gornji Dolič - Kozjak … "Stanje je nenormalno. Zdajle ravno urejamo poti, da bodo občani lahko dostopali do svojih domov. Zrušil se je tudi most. Uredili smo obvoze, a potekajo zelo daleč okoli. Pogovarjal sem se že z vojsko, nekako bomo morali čim prej most vsaj začasno rešiti, potem pa bomo morali vse na novo sprojektirati, v sodelovanju z vodarji. Most mora imeti večji pretok, če naredimo enakega, ne bo v redu," je jasen mislinjski župan Bojan Borovnik.

Uradne ocene škode še ni, župan pa ocenjuje, da bo ta presegla milijon in pol evrov. "Že naliv pred šestimi dnevi je bil hud, zdaj je še huje, gasilci so še vedno na terenu, delovni stroji delajo na polno. Računam na pomoč države, a najprej moramo rešiti, kar se rešiti da in ljudem omogočiti dostope," je še dejal župan.

Igor Napast
Igor Napast
Igor Napast
Maribor: posledice neurja, porušen most Srednji Dolič -
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta