(FOTO in VIDEO) Občina Ravne (znova) išče najemnika za Ivarčko jezero

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
06.12.2023 11:54

Bo Ivarčko jezero naposled le dobilo bolj dolgoročnega (pod)najemnika? Zanimanja je kar nekaj, najemnina pa simbolična.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nejc Strojnik

Potem ko je občina Ravne interes med potencialnimi najemniki Ivarčkega jezera preverjala že julija in se takrat odločila za premostitveno izbiro ter jezero z vso pripadajočo infrastrukturo v najem dala domačinu Rajku Kočetu, si s ponovnim razpisom tokrat želi bolj dolgoročne rešitve. Časa za prijavo je še do petka do polnoči, med vsemi prijavljenimi pa bodo nato izbrali nekoga, ki bo za simboličen evro na leto Ivarčko jezero z okolico dobil v petletno upravljanje.

"Na zadnjem razpisu je bilo devet interesentov, nekatere ponudbe so bile kar precej zanimive, zato tudi zdaj pričakujem, da bo zanimanje veliko," pravi ravenski podžupan Andrej Erjavec, ki poudarja, da je bilo tudi letos, čeprav sezona ni bila dolga, veliko je bilo tudi vremenskih nevšečnosti, jezero lepo obiskano. "Seveda so potrebne določene investicije, občina je jezero sicer očistila, uredili smo igrišča, izvedli še nekatere druge aktivnosti, a če bo nekdo želel prenoviti glavno stavbo in tam imeti gostinsko ponudbo, se bo moral v nekem doglednem času lotiti, da bo nekje v mesecu maju lahko odprl," je jasen podžupan.

Ivarčko jezero
Nejc Strojnik
Ivarčko jezero
Nejc Strojnik

Na ravenski občini si sicer želijo, da bi Ivarčko jezero (za)živelo kot nekoč, da bi bil bogat športno-rekreativni, kulturni in zabavni program. Da bi najemnik mogoče na gladini jezera namestil napihljiva igrala, da bi bili na voljo supi, čolni … Potencial vidijo v piknik prostorih, v večjih prireditvah, delavnicah za otroke, ob vsem tem pa bo nujna dobra in predvsem stalna ponudba hrane ter pijače. "Je pa Ivarčko jezero zelo specifično, najbolj zanimivo je v poletnih mesecih in pozimi, ko je zamrznjeno. Bolj težavna so vmesna obdobja," še pravi Erjavec.

Ivarčko jezero
Nejc Strojnik
Ivarčko jezero
Nejc Strojnik
Ivarčko jezero
Nejc Strojnik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta