(FOTO) Neurje se je poigralo tudi z urnikom državnega prvenstva v odbojki na mivki v Mežici. A vendarle so ga izpeljali

Brina Kerič
23.07.2023 20:07

Državno prvenstvo v odbojki na mivki se je iz tradicionalnega Kranja letos preselilo v Mežico, največje težave pa je organizatorjem povzročalo vreme.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Obisk državnega prvenstva je bil zaradi vremena sprva nekoliko manjši, vendar pa je danes organizatorjem vreme bilo naklonjeno. Finalne tekme so napolnile tribune.
Petra Lesjak Tušek

Mežica je letos prvič gostila državno prvenstvo v odbojki na mivki. Koroški organizatorji, ki so se v preteklosti izkazali z organizacijo turnirja Mežica Open, ki je vedno privabil veliko udeležencev in gledalcev, so tokrat stopili še stopničko višje. "Želeli smo si stopiti korak naprej, zato smo se odločili za kandidaturo. Ogromno nam pomeni, da smo bili izbrani," je povedal Nace Lednik. Zanimanja za tekmovanje je bilo tudi letos veliko, organizatorji so prejeli prijave 18 moških in 15 ženskih dvojic. "S številom prijav smo zadovoljni. Nekaj odpovedi smo sicer dobili, predvsem zaradi poškodb. Na koncu smo imeli 15 ženskih in 15 moških dvojic," navede Lednik. Med tekmovalci sta bila tudi reprezentanta Črtomir Bošnjak in Žiga Kumer, ki sta se, kot pravita, na tekmovanje prijavila dokaj pozno. "Prijavila sva se zadnji dan, a oba sva v preteklosti že kar nekaj sezon odigrala na mivki, veva, da sva sposobna poseči po visokih mestih," pravi Bošnjak, ki je leta 2021 osvojil naslov državnega prvaka skupaj z Danijelom Pokeršnikom. Kot pravi, so bila njuna prvotna pričakovanja doseči polfinale. "Na mivki nisva veliko trenirala, saj sva imela reprezentančne obveznosti. Igrava dobro odbojko in upava na zmago," pravi Bošnjak.

Črtomir Bošnjak in Žiga Kumer 
Brina Kerič

A organizatorjem so pri izvedbi tekmovanja kar nekaj preglavic povzročile neugodne vremenske razmere. Petkovo neurje na Koroškem, ki je sprožilo hudourniške poplave, najhuje je bilo v sosednji Črni na Koroškem, je namreč vplivalo na urnik in samo lokacijo polfinalnih in finalnih bojev državnega prvenstva. Polfinalne in finalne tekme so tako namesto v soboto bile izvedene v nedeljo. "Največje težave smo imeli z igriščem. Neurje nam je na centralnem igrišču pri Podzemlju Pece povzročilo poplavo, igranje na tistem igrišču za odbojkarje ni bilo varno, zato smo se odločili, da tekme prestavimo na stransko igrišče," razlaga Lednik. Vremenske razmere so posledice pustile tudi pri obisku in vzdušju tekmovanja. Lednik razlaga, da so bile ob lepem vremenu tribune polne, takoj ko se je vreme poslabšalo, so se začele prazniti. "Vreme nam je otežilo igranje in potek tekmovanja. Ko se je nekoliko izboljšalo, se je izboljšalo tudi vzdušje na tekmovanju," pravi tekmovalec Žiga Kumer. Bošnjak in Kumer sta z organizacijo tekmovanja zadovoljna. "Treba je pohvaliti župana in organizatorje, ki so se po vseh nevšečnostih z vremenom trudili, da bi tekmovanje izpeljali čim bolje," pravi Bošnjak.

V moškem finalu sta se pomerili navezi Pokeršnik/Šen in Boženk/Jakopin.
Petra Lesjak Tušek

"Državno tekmovanje je bilo med občani dobro sprejeto. Mežica je majhen kraj, zato občani takšne dogodke vedno dobro sprejmejo," odgovori Lednik. Pravi, da tudi občina podpira takšne dogodke in priskoči na pomoč. "Da takšno tekmovanje poteka v Mežici, nam je v čast. Sploh ker je to prvo državno prvenstvo v odbojki na mivki na Koroškem," pa nadaljuje župan občine Mežica Mark Maze. "Vsak dogodek pri nas je dobrodošel, da kraj malo oživi," pravi. Kot pravi, je grenak priokus pustilo vreme, ki je pokazalo svojo moč, saj je onemogočilo, da bi zaključne dvoboje odigrali na igrišču pri Podzemlju Pece. Organizatorji pa so z obiskom državnega prvenstva zadovoljni, a zaradi vremena je bilo obiskovalcev manj, kot bi si želeli. "Vsi, ki smo v to zgodbo vpleteni, vemo, koliko truda je bilo v izvedbo tega tekmovanja vloženega. Verjamemo, da nam bo na polfinalnih in finalnih tekmah vreme naklonjeno, da bo obisk večji in bo ves trud poplačan," je optimističen Lednik.

V moški konkurenci sta naslov državnih prvakov osvojila Danijel Pokeršnik, ki je ta naslov osvojil že devetič, in Klemen Šen, ki je naslov državnega prvaka osvojil že lani.
Petra Lesjak Tušek
Skupinska fotografija dobitnikov medalj.
Petra Lesjak Tušek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta