(FOTO) Ravne: Otroci najprej tekli za dober namen, nato občudovali vragolije Filipa Flisarja

Nejc Strojnik
03.06.2022 13:28

V Grajskem parku na Ravnah so s tradicionalno prireditvijo Tečem, da pomagam tudi letos opozorili na slepe in slabovidne, otroci iz ravenskih osnovnih šol in vrtca so se pomerili tudi na mini olimpijadi. Eden od vrhuncev pa druženje s Filipom Flisarjem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Filip Flisar je otroke preskakoval kar s kolesom.
Nejc Strojnik

V Grajskem parku na Ravnah je bilo v petek dopoldne izjemno živahno. Zbrali so se otroci vseh treh ravenskih osnovnih šol, vrtca in nekaj varovancev črnjanskega CUDV-ja. Po kratkem razgibavanju so otroci skupaj z učitelji in vzgojitelji pretekli en krog, v parku, pri čemer so nekateri zadnjih petdeset metrov tekli z zavezanimi očmi. Sledil je kolesarski šov Filipa Flisarja, nato še mini olimpijada.

Nejc Strojnik
Nejc Strojnik

"Namen akcije Tečem, da pomagam je ozaveščanje o slepoti in slabovidnosti, zato tekačem tudi zavežemo oči, saj jim na ta način približamo občutek, ki ga imajo slepi in slabovidni. Akcija je postala tradicionalna, odziv pa vedno boljši. Tako Občine kot lokalnih podjetij in institucij ter organizacij," je povedala Marjana Kamnik iz Koroškega medgeneracijskega centra, ki je tek skupaj z Lions klubom Slovenj Gradec tudi organiziral. Izkupiček dogodka bo letos v celoti prejel slaboviden otrok z Raven, kot je zdaj že v navadi sredstva vedno namenijo nekomu iz lokalnega okolja.

Poleg teka so se otroci pomerili še na mini olimpijadi, katere organizacijo je prevzela regijska pisarna OKS iz Slovenj Gradca, najmlajši so se na sedmih postajah pomerili v sedmih različnih športom ion zbirali žige, ki so jim na koncu prinesli nagrado.

Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Tečem, da Pomagam (foto: Nejc Strojnik)
Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta