(FOTO) Slovenj Gradec: Otroci imajo še kako radi vrtnarjenje

N.S., J.D.
10.05.2022 08:55

Vlasta Grabec je v soboto v neposredni bližini slovenjgraškega mestnega jedra kljub nekoliko bolj kislemu vremenu uspešno izpeljala dogodek o vrtičkarstvu za otroke. Obisk je bil dober, otroci, njihovi starši in tudi stari starši pa so prek zanimiv delavnic spoznavali vrtnarjenje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jasmina Detela

Postavili so stojnice, kjer je bilo predstavljeno vrtno orodje, pripravili so različne delavnice: vrtnarsko, slikarsko, zeliščno-cvetlično in delavnico polstenja. Povabili so žonglersko skupino Čupakabra iz Lesc na Gorenjskem, ki je uprizorila predstavo z naslovom Vrtnarski cirkus, dijaki lesarji in okoljevarstveniki Srednje šole Slovenj Gradec in Muta pa so prikazali izdelovanje izdelkov iz lesa. Ni pa šlo brez umazanih rok, saj so bile na voljo sadike zelenjave in cvetja, ki so jih otroci sadili v lončke in odnesli domov. "Vesela sem, da se mama ni ustrašila slabega vremena in je dogodek vseeno speljala. Obisk je bil dober, dogajanje pa pestro, sproščeno," je povedala soorganizatorka Anika Grabec, ki poudarja, da želijo s takšnimi dogodki otroke spodbuditi za vrtnarjenje in preživljanje časa v naravi. "Staršem bomo pokazali, kako radi otroci pomagajo na vrtu in tiste, ki vrta še nimajo spodbudili, da si ga uredijo."

Na dogodku je pomagal tudi vzgojitelj Dejan Gutman, sicer tudi pomočnik ravnateljice v slovenjgraškem vrtcu: "Všeč mi je vračanje k naravi in spodbujanje otrok za takšna opravila. Tudi v vrtec, na Maistrovo in v Pameče bomo dobili gredice, ki jih bomo s pomočjo Vlaste zasadili, za njih pa bodo nato skrbeli otroci." Da so vabilo na dogodek prejeli v vrtcu, pa je povedala ena od mam, ki je v center mesta prišla s hčerko. "Super je, da se otroci tudi izven vrtca družijo s prijateljčki in da se tudi starši podružimo. Doma imamo vrt, hčerka zelo sodeluje, se mi zdi super aktivnost za otroke. Na dogodku pa je posadila boreč, cvetlico, ki cveti v vijoličnih odtenkih."

Jasmina Detela
Jasmina Detela
Jasmina Detela
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta