(FOTO) Tako prisrčno prireditev so na Prevaljah pripravili ob 60-letnici osnovne šole

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
08.12.2023 20:23

Na Prevaljah so tamkajšnji Osnovni šoli Franja Goloba pripravili zabavo za 60. rojstni dan. Ta najpomembnejša institucija v kraju, kot jo je poimenoval župan Matic Tasič, je dobila tudi svojo himno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nace Zavrl

Prevaljska športna dvorana je bila v četrtek zvečer napolnjena do zadnjega kotička, na praznovanje šestdesete obletnice šole je poleg sedanjih učencev in učiteljev prišlo tudi veliko nekdanjih. Sprehod med letoma 1963 in 2023 se je začel v šolski avli, kjer so bila na ogled postavljena likovna dela učencev, nekatera stara tudi 60 let. Goste so poleg učiteljev ter vodstva šole sprejeli Naočnik, Očalnik, Krojaček Hlaček in Peter Nos – knjižni junaki prvega ravnatelja Leopolda Suhodolčana, ki je skupaj s Stankom Kotnikom na Prevaljah osnoval Bralno značko.

Nace Zavrl
Nace Zavrl
Nace Zavrl

Na praznovanju je nastopilo veliko nekdanjih in še več zdajšnjih učencev, ki so goste s pesmijo, plesom in igro spomnili na šestdeseta leta prejšnjega stoletja, vlekli so vzporednice s sedanjostjo in se ozirali v prihodnost. Program so sklenili s torto in nastopom priljubljenega Roka Piletiča, šola je dobila tudi himno, napisala jo je Lina Rahne, premierno pa so jo zapeli učenci in učenke. Ravnateljica Andreja Tinta, ki sta ji družbo delala predhodnika Mira Hancman in Ivan Kušnik, je poudarila, kako pomembno je spoštovanje drugačnosti, saj da bomo le tako tudi sami deležni spoštovanja drugih. Da so ga v več kot 30 letih ravnateljevanja učenci veliko naučili, je povedal Kušnik, ki mu je še posebej v lepem spominu ostal prehod iz dvoizmenskega na enoizmenski pouk, Hancmanova pa je šoli zaželela, naj še naprej krepi svoja močna področja, kulturo, šport in naravoslovje, kjer že od nekdaj izstopa.

Nace Zavrl
Nace Zavrl
Nace Zavrl

V zgodovini prevaljske šole so številni pustili vidne sledi, ob čemer je župan Matic Tasič dejal, da se dobra energija prenaša iz generacije v generacijo ter da je vedno bil in da vedno bo cilj, da imajo učenci ter zaposleni na šoli čim boljše pogoje. Spomnil je tudi, da so pred nekaj leti praznovali 200-letnico šolstva na Prevaljah in da zdaj praznuje še stavba, ki je že 60 let središče kraja. "Šola je vseskozi rasla in pridobivala na pomenu, občina se trudi zagotavljati pogoje, da bi se učenci in učitelji dobro počutili in da bi bile možnosti za prenos znanja čim boljše," je še povedal župan in spomnil na skorajšnje odprtje plezalnega centra, ki je tudi fizično povezan s šolo, in na naslednje korake, ko bo v okolici šole zrasel park Jezero.

Nace Zavrl
Nace Zavrl
Nace Zavrl
Nace Zavrl
Nace Zavrl
Nace Zavrl
Nace Zavrl
Nace Zavrl
Nace Zavrl
Nace Zavrl
Nace Zavrl
Nace Zavrl
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta