(FOTO) Te Nika še mika? Nova, napeta knjiga Aksinje Kermauner in bralcev CUDV Črna za lahko branje

Petra Lesjak Tušek Petra Lesjak Tušek
14.10.2024 12:45

Pisateljica Aksinja Kermauner odlično sodeluje z zavodom Risa in CUDV Črna pri uveljavljanju lahkega branja. Danes so zadnjo knjigo predstavili v Koroški osrednji knižnici, ki začenja novi sezoni branja za bralne značke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aksinja Kermauner ob predstavitvi v knjižnici 
Petra Lesjak Tušek

Prijetno in prijazno je bilo v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika, kjer so se zbrali pisateljica Aksinja Kermauner in njeni soavtorji zadnje knjige za lahko branje iz CUDV Črna z naslovom Te Nika še mika? Aksinja Kermauner že utečeno odlično sodeluje z zavodom Risa in CUDV Črna na področju uveljavljanja lahkega branja, kar je izjemno dragoceno, zavest o tem pa se postopno tudi širše uveljavlja. Zadnja knjiga, ki je po izboru bralcev iz CUDV najboljša, je nadaljevanje zgodb po knjigah Cvetje in ogenj ter Moda in neroda. Še naprej, kot je poudarila avtorica, ostajajo v ospredju teme ljubezni, prijateljstva, ljubosumja, vsakič pa se spletajo niti, ki privedejo do spoznanja, kako pomembno se je veliko pogovarjati in tudi biti iskren. V pogovoru v knjižnici, kjer so jih s pevskim nastopom pozdravili tudi učenci OŠ Juričevega Drejčka, so se dogovarjali tudi že o naslednjem projektu, idejah in predlogih, kje in kako bi se lahko odvil. Za zdaj kaže, da bodo ustvarjalni nekje na morju. 

Petra Lesjak Tušek

Koroška osrednja knjižnica pa jeseni že tradicionalno v povezavi s praznovanjem tedna splošnih knjižnic, ki bo še sledil, začenja tudi novi bralni sezoni bralne značke za odrasle Korošci pa bukve beremo in Bodi kul, beri ful bralne značke za mlade, stare 13 do 18 let. "Namen je okrepiti bralno pismenost in spodbujati vse generacije k obiskovanju knjižnice. Oba projekta sta del nalog osrednje območne knjižnice in se izvajata na območju vseh štirih koroških knjižnic. Prav tako projekta živita v Slovenski študijski knjižnici v Celovcu, s katero aktivno sodeluje Koroška osrednja knjižnica," poudarja direktor Aljaž Verhovnik.

Petra Lesjak Tušek

Sezona bralne značke za odrasle Korošci pa bukve beremo bo potekala do aprila naslednje leto, sklenila pa se bo ob svetovnem dnevu knjige. Vsaka knjižnica za spodbujanje branja in bralne kulture pripravi svoj priporočilni seznam. Priročna knjižica, namenjena bralcem Mežiške doline, vsebuje tudi seznam knjig, prirejenih v lahko branje, saj za bralno značko berejo tudi bralci CUDV Črna na Koroškem in Doma starejših na Fari na Prevaljah. Bralci lahkega branja sodelujejo tako, da s seznama preberejo tri knjige. Enako pomembno pa je tudi spodbujanje branja pri mladih na sploh, bralna sezona zanje pa se bo začela v tednu otroka. Sodelujoči morajo prebrati tri knjige s priporočilnega seznama. Ime projekta so v prvi in drugi bralni sezoni izbirali mladi, in sicer slogan Bodi kul, beri ful.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta