(INTERVJU) Vilko Černovšek: Ko direktor Zpiza OE Ravne po 22 letih da odpoved

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
08.07.2022 06:10
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vilko Černovšek: "Mislim, da so v ozadju spremembe odnosa do mene tudi želje
po združevanju ravenske območne enote z večjimi, škodila pa mi je tudi moja politična izpostavljenost, članstvo v Levici."
Vilko Černovšek: "Mislim, da so v ozadju spremembe odnosa do mene tudi želje po združevanju ravenske območne enote z večjimi, škodila pa mi je tudi moja politična izpostavljenost, članstvo v Levici."
Tomaž Ranc
Zakaj konkretno je Vilko Černovšek, po 25 letih dela na Zpizu Ravne, od tega je bil 22 let direktor Območne enote Ravne na Koroškem, dal odpoved in zakaj razmišlja o odškodninskem zahtevku? Z njim smo se pogovarjali tudi o položaju pokojninskega sistema v Sloveniji, staranju, podaljševanju delovne dobe. Kdo ima po njegovem zasluge za usklajevanje pokojnin. Kaj meni o morebitnem skrajšanju delovnega časa, kako bi to vplivalo na višino pokojnin? Sicer meni, da pokojninski sistem trenutno stoji zelo dobro, da pa je s covidom-19 prišlo preveč e-poslovanja: "Še vedno mislim, da bi bilo pošteno, da človek, ki si po 40 letih dela želi pogovora s pokojninskim svetovalcem, lahko pride do njega, ne pa, da komunicira po mailu in obrazcih."
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta