Končno premik za cesto Črna–Mežica: Direkcija za infrastrukturo izbrala gradbinca za 19-milijonsko obnovo ceste

Petra Lesjak Tušek Petra Lesjak Tušek
14.05.2024 14:15

Izbrali so ponudbo podjetja VOC Celje s partnerji, ki je med petimi ponudniki ponudilo najnižjo ceno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Cesta Mežica-Črna na Koroškem 
Nejc Strojnik

Ministrstvo za infrastrukturo, Direkcija za infrastrukturo, je na portalu javnih naročil objavilo odločitev o oddaji naročila za obnovo ceste Črna–Mežica ponudniku VOC Celje, Vzdrževanje in obnova cest, s partnerji CVP in Prohaus. Ponudbo je sicer oddalo pet prijaviteljev (še V3 in Garnol, KIT-AK in Mapri Proasfalt, Gradnje Žveplan in GIC Gradnje, Trgograd in IPI) Vrednost del znaša dobrih 19 milijonov evro z ddv, Voc je ponudil najnižjo ceno (15,6 milijona evrov brez DDV). 

Na portalu javnih naročil je Direkcija za infrastrukturo 5. februarja objavila razpis za rekonstrukcijo državne ceste, odsek  Mežica–Črna na Koroškem (od 5,050 do 10,900 kilometra) in izgradnjo državne kolesarske povezave.

Javno naročilo obsega rekonstrukcijo na delih, kjer še ni bila izvedena rekonstrukcija ceste zaradi poteka državne kolesarske povezave ob vozišču, rekonstrukcijo obstoječih mostov na državni cesti, izgradnjo državne kolesarske povezave, katere potek je večinoma ob državni cesti in ob reki Meži. Zaradi poteka državne kolesarske poti na drugi strani reke Meže kot poteka državna cesta bodo zgrajene nove brvi, namenjene kolesarskemu in peš prometu. Ob robu kolesarske povezave so predvidene kamnite zložbe, oporni zidovi in zaščite brežin reke Meže ter vodnogospodarska ureditev reke Meže. Prav tako bodo urejeni priključki lokalnih cest na obravnavanem odseku državne ceste ter izgradnja novega avtobusnega postajališča v Črni na Koroškem. Za končanje del je predvidenih 15 mesecev, začetek za zdaj še ni povsem opredeljen. Odločitev je namreč bila objavljena včeraj, od tega dne se v osmih dneh še lahko vloži revizijski zahtevek. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta