Na dobrodelnem koncertu v Šentjanžu zbrali preko 4 tisoč evrov

Jasmina Detela Jasmina Detela
30.12.2022 11:30

Velika podpora domačinov malemu junaku tretjega nadstropja še ne dveletnemu Janezu iz Šentjanža pri Dravogradu, ki so mu le nekaj dni po rojstvu diagnosticirali nevroblastom, to je zelo pogosta oblika raka pri otrocih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dobrodelni koncert za Janeza.
Matjaž Merčnik

V polni dvorani Doma borcev v Šentjanžu je (prejšnji teden) potekal koncert za še ne dveletnega Janeza Epšeka iz Šentjanža pri Dravogradu, ki se je rodil s tumorjem med hrbtenjačo in trebušno votlino, zato skorajda ne čuti nog. Pripravili sta ga sokrajanki Mateja Konečnik in Barbara Kotnik v sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa (OZ RK) Dravograd in krajevno skupnostjo Šentjanž, vsi nastopajoči pa so se odpovedali honorarju.

"Bil je res en čudovit večer, poln čustev in obujanja spominov na dosedanjo Janezovo in našo pot ter hkrati poln upanja, kaj vse ga še v prihodnosti čaka. Verjamemo, da tudi veliko lepega. Ko vidiš polno dvorano, ko vidiš ljudi, ki so s srcem s tabo, ti kaj spodbudnega povedo, ko vidiš, koliko ljudi se je potrudilo in omogočilo takšno čudovito izvedbo koncerta, ko vidiš kako nastopajoči s srcem zapojejo, lahko rečeš samo hvala. Res smo zelo hvaležni čisto vsakemu, ki je te dni postal povezan z Janezovo zgodbo. Janez je pa tudi užival, še posebej, ko je bil na odru in je lahko govoril v mikrofon," je povedala Janezova mamica Katja Epšek.

Matjaž Merčnik

Na koncertu se je zbralo 4280 evrov, ki jih bo družina porabila za posebne nadkolenske opornice, s pomočjo katerih se bo mali junak lažje postavil na noge in, kot upata starša, kmalu naredil tudi prve korake. Stanejo okoli 6 tisoč evrov, k znesku pa je potrebno prišteti še potne stroške in stroške bivanja, saj bo zaradi izdelave opornic v Nemčiji treba ostati osem do deset dni.

Kdor želi pomagati družini, lahko prostovoljni prispevek nakaže tudi na tekoči račun OZ RK Dravograd SI56 6100 0001 9303 056, sklic 15-03-2001, namen Humanitarni prispevek za pomoč otroku Janezu Epšku.

Dobrodelni koncert za Janeza, z mamo Katjo, očetom Črtomirjem in sestrico Sofijo.
Matjaž Merčnik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta