Na natečaju Koroška, kdo si? je zmagala Isidora Todorić

A.Č.K.
28.06.2022 09:14

Na umetniški natečaj Koroška, kdo si?, ki ga je pripravil Klub koroških študentov (KKŠ) v sodelovanju s Koroškim mladinskim kulturnim centrom Kompleks in Galerijo Ravne (KGLU), so se lahko letos prvič prijavili umetniki iz vse Slovenije. Na natečaj, ki je potekal od 1. aprila do 23. maja, se je prijavilo 15 umetnic in štirje umetniki, so sporočili organizatorji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Eno od del nagrajenke.
Osebni arhiv

Žirija v sestavi Neža Rebernik Jamnik (KKŠ), Jernej Kožar (KGLU, Galerija Ravne), Daša Vinšek (lanska zmagovalka natečaja) in Božidar Zrinski (Mednarodni grafični likovni center) je prvo nagrado podelila Isidori Todorić. Leta 1995 rojena ustvarjalka je leta 2020 diplomirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, na oddelku za slikarstvo, smer video in novi mediji; tam je zdaj podiplomska študentka kiparstva in sodobnih umetniških praks. "Žirija je v njenih delih prepoznala izjemno nadarjenost in izhodišča za nadaljnji razvoj. V prijavljenih delih sta vidna subtilen odnos do različnih materialov in poglobljeno preučevanje različnih kiparskih tehnik. V svojem delu nagovarja koncepte, ki zadevajo širša družbena vprašanja, zgodovino, lingvistiko in botaniko," so zapisali ocenjevalci. Po mnenju žirije je med vsemi prijavitelji pokazala najzrelejšo umetniško držo, zato ji je podelila prvo nagrado - samostojno razstavo v Galeriji Ravne v letu 2023.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta