Oba koncerta sta razprodana: V Narodnem domu Mežica premierno performans legendarne glasbene skupine Laibach

Petra Lesjak Tušek Petra Lesjak Tušek
09.10.2024 14:30

Uresničuje se napoved direktorja Ambroža Blatnika, da mednarodno uveljavljeno skupino nagovori tudi za nastop v Mežici. Tudi lokalni odri so dovolj dobri, hkrati pa je več kot dober interes občinstva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Koncert skupine Laibach v Murski Soboti 
Aleš Cipot

Narodni dom Mežica se še naprej trudi v svoj repertoar predstav in koncertov umeščati tudi take, ki so vsaj na videz za koroške odre nedostopni, a so hkrati uspešni na mednarodni sceni. Dolga leta si je direktor Ambrož Blatnik prizadeval, da nagovori tudi legendarno skupino Laibach in v Mežico pripelje performans, kakršnega pripravijo le oni, in ki presega zgolj oznako koncerta. Jutri se bo napoved, da enkrat vendarle tudi v Mežici uspejo pridobiti tako uveljavljeno glasbeno skupino, uresničila, saj bosta v Narodnem domu dva koncerta. Izvorno je bil zastavljen eden, so mu pa ob velikem zanimanju dodali še enega (ob 18. in 21. uri bosta koncerta). Oba sta razprodana.

Laibach na Lentu, Minoriti 
Igor Napast

Kot poudarja Blatnik, ocenjuje, da si tudi v lokalnem okolju zaslužijo, da mednarodno uveljavljena umetnost doseže tudi ta konec. Predstavli se bodo z ikoničnim albumom Opus Dei ter izborom iz repertoarja z dodatkom še kakega presenečenja.. S turnejo Opus Dei trenutno Laibach kroži po celotni Evropi (Nemčija, Nizozemska, Belgija, Francija, Češka, Hrvaška), po koncertu v Mežici potujejo v Budimpešto. V Sloveniji bo mežiški koncert eden izmed treh načrtovanih letos, poudarjajo iz Narodnega doma. 

Mežiški Narodni dom sicer nadaljuje deloma z ustaljeno dinamiko predstav in koncertov oziroma dogodkov, ki jih dopolnjuje. Na voljo so tudi že novi abonmaji.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta