Pet ponudb za petletni najem Ivarčkega jezera

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
20.12.2023 10:45

Občina Ravne na Koroškem je na javnem razpisu za najem Ivarčkega jezera z okolico prejela pet ponudb. Kdaj bo podpisana pogodba?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nejc Strojnik

Na Ravnah so sredi letošnjega junija s podjetjem Ivarčko d.o.o. iz Slovenskih Konjic, ki je lastnik dobrih 60.000 kvadratnih metrov velikega območja, sklenili pogodbo o najemu z namenom, da za simbolično najemnino (1 evro na leto) območje naprej predajo nekomu, ki bi Ivarčko jezero (znova) prebudil. Julija je občina sicer jezero z vso pripadajočo infrastrukturo v podnajem dala domačinu Rajku Kočetu, a je pred dobrim mesecem objavila nov razpis, saj si želi bolj dolgoročne rešitve. "Prejeli smo pet ponudb, postopki izbora še potekajo, opravljamo razgovore s posameznimi ponudniki in prepričan sem, da bo v doglednem času sprejeta odločitev. Mogoče bo trajalo nekoliko dlje, saj smo mi le posredniki med lastnikom in našim bodočim podnajemnikom," pravi ravenski podžupan Andrej Erjavec.

O konkretnih imenih petih potencialnih podnajemnikov na ravenski občini (še) nočejo govoriti, ta bodo do dokončne odločitve ostala poslovna skrivnost. So se pa prijavili tako ponudniki iz Koroške kot tudi izven regije. "Bomo videli, kako resni so in na kak način bodo pripravljeni vlagati. Na Ivarčkem jezeru je kar nekaj dotrajane infrastrukture, ki jo je treba obnoviti. Interes za vlaganje je, moramo pa vse skupaj uskladiti tudi z lastnikom na način, da bomo zaščiteni vsi, lastnik, vlagatelj in občina," je jasen Erjavec, ki je, tudi glede na zanimanje na prejšnjem razpisu, pričakoval, da bo ponudb več. Podpis pogodbe sicer načrtujejo v prvih mesecih prihodnjega leta, kar pomeni, da bi Ivarčko jezero po najbolj optimističnem scenariju lahko zaživelo v začetku maja, vsekakor pa vsaj do začetka poletja.

Nejc Strojnik

Na ravenski občini si sicer želijo, da bi Ivarčko jezero (za)živelo kot nekoč, da bi bil bogat športno-rekreativni, kulturni in zabavni program. Da bi najemnik mogoče na gladini jezera namestil napihljiva igrala, da bi bili na voljo supi, čolni … Potencial vidijo v piknik prostorih, v večjih prireditvah, delavnicah za otroke, ob vsem tem pa bo nujna dobra in predvsem stalna ponudba hrane ter pijače. "Je pa Ivarčko jezero zelo specifično, najbolj zanimivo je v poletnih mesecih in pozimi, ko je zamrznjeno. Bolj težavna so vmesna obdobja," še pravi Erjavec.

Nejc Strojnik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta