Prvi plavalci že preizkusili nov slovenjgraški bazen

Jasmina Detela Jasmina Detela
07.07.2022 12:03

Kopanje skozi vso leto. Jeseni odpirajo še park urbanih športov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Notranji bazen ima dvižno dno. 
Notranji bazen ima dvižno dno. 
Nika Hölcl Praper

V Slovenj Gradcu se je danes začela kopalna sezona v novem sodobnem bazenskem kompleksu, imenovanem Aqualatio, ki bo trajala celo leto, saj imajo notranje in zunanje bazene. Občina ga je zgradila v dveh letih s pomočjo državnih in evropskih sredstev, naložba pa je bila vredna okoli 8,3 milijona evrov.

Nika Hölcl Praper

Med prvimi kopalci so bili plavalci iz skupine Delfinčki in varovanci Varstveno delovnega centra Slovenj Gradec. Skupino Delfinčkov, v katero so vključene osebe s posebnimi potrebami, vodi profesorica Katarina Praznik s Srednje zdravstvene šole Slovenj Gradec. Predstavili so Halliwick metodo učenja plavanja, osnovano na znanstvenih načelih hidrostatike, hidrodinamike in telesne mehanike.

"Ni mrzlo, fajn je. Bazen mi je všeč. Lušno je, še bom prišla," so nam povedali nekateri mladi obiskovalci. Nov bazenski kompleks bo v času poletnih počitnic zanimiv predvsem za mlade, ki jim občina enkrat na teden omogoča brezplačne prevoze po vnaprej določenem urniku. Poskrbljeno pa bo tudi za druge obiskovalce. Kot je napovedala Marija Lah, direktorica javnega zavoda Spotur, za vse obiskovalce pripravljajo razne aktivnosti, dogodke in prireditve, predvsem pa bodo (po)skrbeli, da bo lepo urejen. Pomembna pridobitev pa bo bazen tudi za turiste in športnike, ki prihajajo v Slovenj Gradec na priprave.

"Vsi smo zelo veseli, da tudi uradno predajamo v uporabo bazenski kompleks ter odpiramo kopalno sezono. Vreme nas ne zanima, saj imamo zunanji in notranji bazen, kar pomeni, da je plavanje omogočeno vseh 365 dni v letu," je povedal slovenjgraški župan Tilen Klugler. Na nekatera negodovanja glede tega, da je bazenski kompleks trenutno brez toboganov za otroke, župan odgovarja, da pripravljajo njegovo razširitev. "Gre za dograditev z medgeneracijskim parkom. V njem bo med drugim adrenalinski bazen, kjer bodo tobogani, plezalna stena in skakalnica. Poleg tega še park z igrali za najmlajše in tudi malo starejše, previjalnica ... Za vse to že imamo izdano gradbeno dovoljenje. To bo eden od projektov v naslednji finančni perspektivi znotraj mehanizma celostne teritorial­ne naložbe."

Nov slovenjgraški bazen je odprt že več kot leto in pol.
Nika Hölcl Praper
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta