Ravne na Koroškem: To so najboljši športniki lanskega leta

N.S.
10.05.2022 18:03

Zveza športnih društev Ravne je v Kulturnem centru podelila nagrade najboljšim v preteklem letu. Športnica leta je postala plavalka Janja Šegel, športnik leta odbojkar Klemen Čebulj, ekipa leta pa člani Namiznoteniškega kluba Fužinar.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Športnica leta je postala Janja Šegel. Na fotografiji še župan Tomaž Rožen in predsednik Zveze športnih društev Ravne Bogdan Tušek.
Aleksander Ocepek

"Šport je eden glavnih ambasadorjev mesta Ravne. Prav športniki ime mesta Ravne ponesejo po Sloveniji, Evropi, svetu; športni uspehi so vedno med najodmevnejšimi," je v nagovoru izpostavil predsednik Zveze športnih društev Ravne Bogdan Tušek in naštel nekaj najodmevnejših uspehov lanskega leta. Omenil je Janjo Šegel, ki je nastopila na olimpijskih igrah, pa odbojkarje, tiste, ki so v reprezentanci in Fužinarjeve, ki so se znova uvrstili v 1.A ligo. Pohvalil je tudi namizne tenisače, ki so po dolgih letih na Ravne spet vrnili naslov državnih prvakov in športnike invalide. "Šport ni le dejavnost, predstavlja in vsebuje tudi pomembne vrednote, ki v življenju štejejo – pa ne prvenstveno tekmovalnost, brez katere seveda ni vrhunskega športa, ampak tudi solidarnost, kolegialnost, ko je ta potrebna, sodelovanje, ob zmagah tudi poraz oziroma učenje sprejemanja poraza, saj brez padcev nikoli ni uspeha," je še dejal predsednik. 

V imenu Klemna Čebulja je nagrado prevzela mama Janja.
Aleksander Ocepek
Ekipa leta so postali člani NTK Fužinar. 
Aleksander Ocepek

Zveza športnih društev Ravne je poleg osrednjih podelila tudi tri nagrade za posebne športne dosežke, prejeli so jih plavalki Daša Tušek in Hana Sekuti ter predsednik in član invalidskega športnega društva Samorastnik Matjaž Majdič.

Na prireditvi so priznanja podelilit udi mladim pespektivnim športnikom in športnicam starim do 15 let, in sicer: Evita Lever (ŠD Partizan), Žan Luka Vušnik, Marcelj Metulj, Bor Rotovnik, Nik Markač, Zara Podržavnik, Zara Knez, Pia Božič (vsi PK Fužinar), Metod Vrčkovnik (AK Ravne), Rene Pepevnik, Urban Merkač, Neža Spanžel, Hana Gerdej (ASK Fužinar), Nejc Hribernik, Tevž Slatinšek (OK Fužinar) Neža Horvat, Nina Mačič (NTK Fužinar), Arijalda Mustafić (BK Karizma), Izabela Lever (ŠD Sele-Vrhe), Nika Štor (TK Ravne). Najboljša športna ekipa do 15 let pa je postala ekipa male odbojke OK Fužinar, ki je lani osvojila naslov državnega prvaka. V ekipi so igrali: Klemen Maček, Lenart Skudnik, Benjamin Jošt, Irinej Tešić, Aljaž Abraham, Ožbi Slatinše, Tevž Slatinšek, Vid Merkač, Tevž Svenšek, Jaka Zmagaj, Nejc Pavlović in Tine Janko.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta