Skupina moških zmerjala Urško Klakočar Zupančič pred pogovorom s Slavkom Bobovnikom v Radljah ob Dravi

U.P.
25.10.2024 17:00

"Včasih se sprašujem, koliko žalitev, laži in žaljivih obdolžitev lahko človek prenese. In presenečena sem, ko spoznam, da prenese veliko in še več," se je posredno odzvala na facebooku, posebej dogodka ni komentirala.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Urška Klakočar Zupančič in Slavko Bobovnik na pogovoru v Radljah
Jz Šktm, Video Verdnik

V Radljah ob Dravi so nedavno gostili predsednico Državnega zbora Republike Slovenije Urško Klakočar Zupančič, ki je bila ob prihodu v kraj deležna več zmerljivk zbranih moških. Slovenska političarka, pravnica in pisateljica je bila gostja občinskih pogovornih večerov (Radgovorov) s tam živečim voditeljem Slavkom Bobovnikom. "Včasih se sprašujem, koliko žalitev, koliko laži in koliko žaljivih obdolžitev lahko človek prenese. In presenečena sem, ko spoznam, da prenese veliko in še več. Ampak vedno znova pride tudi spoznanje, da se je vredno boriti. Za vse, ki si želijo živeti v svobodni, vključujoči, sočutni in varni družbi," je zapisala na svojem facebook profilu ob fotografiji slike z rdečimi čevlji, ki ji jo je na koncu podaril župan občine Radlje ob Dravi Alan Bukovnik. 

Urška Klakočar Zupančič, Radgovori
Jz Šktm, Video Verdnik

Preverili smo, če je v zvezi s tem dogodkom ukrepala tudi policija. "Na vprašanja, ki se nanašajo na konkretne osebe, vam zaradi varstva osebnih podatkov ne moremo odgovoriti. Povemo lahko, da smo bili v petek obveščeni, da je v Radljah ob Dravi pred začetkom javnega dogodka, in sicer pred objektom, kjer je dogodek v nadaljevanju potekal, stalo več oseb. Eden od zbranih, ki je imel pri sebi plakat z neznano vsebino, se je neprimerno obnašal do udeleženke dogodka. Ko ga je varnostnik opozoril na početje, je prenehal z neprimernim vedenjem in skupaj s še dvema osebama odšel s kraja. V omenjenem primeru prekrškovnega postopka nismo izvedli, saj se oseba, do katere se je neprimerno vedel, zaradi njegovih dejanj ni počutila užaljeno, prizadeto ali prestrašeno. Podatkov, da bi do neprimernih dejanj prišlo med samim dogodkom, nimamo," so nam sporočili s celjske policijske uprave. 

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta