Spotur Slovenj Gradec: Prijavljeni so bili trije, koga so največ za eno leto imenovali za v.d. direktorja?

Jasmina Detela Jasmina Detela
16.05.2024 13:18

S prvim junijem to delovno mesto kot v. d. direktorja prevzema eden od zaposlenih v javnem zavodu Spotur

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Spotur Slovenj Gradec ne bo več vodila Marija Lah
Jasmina Detela

Slovenjgraški javni zavod za turizem, šport, mladinske in socialne programe Spotur bo začasno vodil Uroš Pajenk. Funkcijo bo nastopil 1. junija, dan po tem, ko aktualni direktorici Mariji Lah preneha mandat. Kot vršilec dolžnosti (v.d.) direktorja jo bo opravljal do imenovanja novega direktorja vendar največ za eno leto, je povedal predsednik sveta zavoda Franjo Murko

Svet zavoda je konec marca objavil razpis za prosto delovno mesto direktorja. Med pogoji za prijavo je bila najmanj višješolska izobrazba in deset let delovnih izkušenj s področja dela zavoda ali visokošolska izobrazba in pet let delovnih izkušenj s področja dela zavoda, poznavanje dejavnosti s področja zavoda, organizacijske sposobnosti, osnovna raven znanja angleškega ali nemškega jezika. K prijavi je bilo potrebno priložiti tudi program dela oziroma poslovnega razvoja zavoda za naslednje mandatno obdobje. 

Na razpis so v roku prispele tri prijave, poleg aktualne direktorice Marije Lah jo je oddal še zaposleni v tem zavodu Uroš Pajenk (področni svetovalec za mladino) in Boštjan Štrajhar iz Žalca, sicer direktor tamkajšnjega Zavoda za kulturo, šport in turizem. Vsi prijavljeni kandidati so izpolnjevali razpisne pogoje, člani sveta zavoda so na redni seji z njimi opravili tudi pogovor.

Na tajnem glasovanju nihče od prijavljenih članov ni prejel večine glasov (to je najmanj štiri, saj je svet sedemčlanski). "Ker aktualni direktorici mandat poteče konec maja smo predlagali, da se imenuje v.d. direktorja. Izbirali smo med dvema kandidatoma zaposlenima v Spoturju. Z večino glasov (4) je bil na to delovno mesto do imenovanja novega direktorja oziroma za največ eno leto izglasovan Pajenk," je pojasnil Murko. Ta predlog bodo zdaj poslali ustanoviteljici, torej mestni občini Slovenj Gradec, ki mora podati soglasje k njegovemu imenovanju za v.d. direktorja. Po prejemu soglasja, občinska seja naj bi bila 29. maja, bodo sprejeli sklep o imenovanju vršilca dolžnosti direktorja. Lahova ostaja zaposlena v javnem zavodu kot vodja programov za turizem. 

Nov razpis za direktorja javnega zavoda bo objavljen še letos. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta