Tretji francoski film dijakov Gimnazije Slovenj Gradec je kriminalka

22.10.2024 07:00

Premiera bo 20. novembra ob 18. uri v Kulturnem domu Slovenj Gradec. Vsakoletni projekt dijakov Gimnazije Slovenj Gradec, ki obiskujejo predmet ITS C'est la vie!, tokrat še bolj ambiciozen.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Snemanje francoskega filma dijakov Gimnazije Slovenj Gradec
Nina Rainer Klančnik

Na Gimnaziji Slovenj Gradec so tudi v tem šolskem letu pristopili k pripravi francoskega filma, ki bo tudi v tretje zagotovo navdušil. Gre za vsakoletni projekt dijakov Gimnazije Slovenj Gradec, ki obiskujejo predmet ITS C'est la vie!, ki povezuje francoščino z drugimi predmetnimi področji. Snemali so maja na gimnaziji, nastala je 25-minutna kriminalka, v zadnjih dveh letih pa tudi omnibusa več krajših filmov.

Snemanje francoskega filma dijakov Gimnazije Slovenj Gradec
Nina Rainer Klančnik

"Dijaki so sami napisali scenarij, dialoge prevedli v francoščino, pripravili scene in kostume, podnapise, pripravili pa so tudi plakat za filmsko premiero," sporoča mentorica Nina Rainer Klančnik, profesorica francoščine. Mentorji so bili še režiser dr. Uroš Zavodnik, glasbenik in profesor filozofije Aleš Gangl ter video montažer Rok Klančnik. Pomagal jim je tudi Nejc Sušec z UI inserti oziroma delavnico priprave stripov s pomočjo umetne inteligence. Premiero napovedujejo za 20. november ob 18. uri v Kulturnem domu Slovenj Gradec, kamor bodo vabljeni dijaki in profesorji gimnazije ter tudi širša skupnost.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta