Uroš Perić s Big Bandom RTV Slovenija navdušil Korošce

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
09.07.2023 09:38

Perićev glas in ples po tipkah klavirja ob spremljavi vrhunskih glasbenikov so sinoči pričarali lep glasbeni dogodek v okviru Slovenjgraškega poletja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Uroš Perić je z Big Bandom RTV Slovenija navdušil Korošce in pohvalil tudi organizacijo koncerta.
Tomaž Ranc

Slovenjgraški grad Rotenturn je bil prizorišče vrhunskega glasbenega dogodka v okviru Slovenjgraškega poletja. Kako tudi ne, če pa so nastopil sami mojstri, morda bolje zapisano kar velemojstri svojega poklica - Uroš Perić, vokalist, pianist in avtor glasbe, ter Big Band RTV Slovenija pod vodstvom Lojzeta Krajnčana.

Perić je že uvodoma povedal, kako v Slovenj Gradcu rad nastopa, saj so tukaj ljudje, ki so mu pri srcu in ki med drugim "radi počastijo", posebej pa je izpostavil, da igra po svetu s številnimi orkestri, ampak da je RTV-jevski Big Band v evropskem in svetovnem vrhu. Spomnil se je tudi svojih začetkov pred še ne 20 leti, kakšno tremo, da je imel, ko je prvič prišel "v roke" dirigentu Lojze Krajnčanu, s katerim sta sodelovala, ta pa mu je vrnil prav tako z izrazi spoštovanja od samih začetkov, ko se je s celjskega pojavil na sceni in tem, kako se je razvil v karieri.

Skupaj so poslušalcem v nabito polnem atriju graščine Rotenturn postregli z kombinacijo jazz, blues, soul glasbe, kjer je Perić samo še potrdil svoje izjemne interpretativne sposobnosti, znano je, da so ga svetovni glasbeni kritiki oklicali za enega redkih belcev, ki premore vokal, stil in dušo črnskih glasbenikov. A glasba seveda ni črno- bela stvar, ampak je samo dobra ali slaba. Pri Periću pa vrhunska.

Uroš Perić pleše in poje za klavirjem, SLovenj Gradec, Koroško kulturno poletje 2023
Tomaž Ranc

Odigral in zapel je nekaj svojih komadov in tudi nekaj priredb, a la Unchain My Heart, Georgia On My Mind in druge, slišali pa smo tudi kakšen instrumental z dih parajočimi solisti iz Big Banda - tokrat so bili v ospredju saksofonisti, a tudi drugi. Naš "Ray Charles" je tudi tokrat igranje na klavir pospremil z značilnim sedečim plesom, smehom, obrazno mimiko in duhovitimi komentarji. Tudi vreme je šlo organizatorju, Kulturnemu domu Slovenj Gradec na roko, tako da rezervni scenarij - koncert v dvorani, sploh ni bil vprašanje.

Uroš Perić, Big Band RTV Slovenija
Tomaž Ranc
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta