V Mežici se je začelo finalno decembrsko dogajanje

Urška Polanc Urška Polanc
20.12.2023 19:59

Župan Mark Maze je prepričan, da bodo privabili obiskovalce od blizu in daleč.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pred Narodnim domom bo 20. decembra županova pogostitev.
Miran Žlebnik

Veliko decembrskih dogodkov se je že te dni zvrstilo v Mežici, a finale šele prihaja, napovedujejo v Mežici. V soboto je bil v športni dvorani Mežica Božično-novoletni direndaj, v nedeljo je v Narodnem domu nastopil Moški pevski zbor Mežiški knapi, ki deluje že od leta 1969. Danes je župan Mežice Mark Maze pred Narodnim domom psokrbel za županovo pogostitev in prižig lučk. Prepričan je, da imajo v Mežici eno najlepših božičnih vasi. Z dogajanjem so sicer v Mežici pričeli že v novembru.

"Vsako leto vsa društva iz občine povabimo k sodelovanju, nihče ne izostane in odziv je res lep. December je v Mežici od nekdaj zelo vesel, v zadnjih letih je bilo sicer malo zatišja, letos pa smo rekli, da moramo spet na stara pota. Tak program terja tudi veliko priprav, a na koncu je pomembno, da so ljudje zadovoljni in da se nekaj dogaja. Koncerti in predstave v Narodnem domu ter tradicionalni koncert v Podzemlju Pece so hitro razprodani. Je pa res, da moraš biti kar hiter, da dobiš izvajalce, ki so v decembru kar precej zasedeni. Letošnji najbolj odmeven bo gotovo koncert Prljavega kazališta, za katerega sem prepričan, da bo v Mežico privabil obiskovalce od blizu in daleč," je napovedal župan.

V petek, 22. decembra, ob 21. uri bo pred Narodnim domom velika otvoritvena zabava s Čuki + DJ (ob 19. uri otroški nastop skupine Čuki s plesalko), v soboto, 23. decembra, ob 18. uri v Mežico prihaja Božiček v spremstvu štirikolesnikov. V ponedeljek, 25. decembra, pa bo ob 18. uri božični koncert Pihalnega orkestra Rudnika Mežica z gostom Andrejem Šifrerjem. Potekal bo v športni dvorani v Mežici. Pred Narodnim domom bo isti dan zabava z Natalijo Verboten in skupino Chicas, v sredo, 27. decembra, bo v Narodnem domu nastopil Vlado Kreslin, eden od vrhuncev pa sledi 28. decembra, ko bo na platoju pred Narodnim domom koncert legendarnega Prljavega kazališta. Program se bo zaključil na zadnji dan leta, ko v Mežici obljubljajo največje silvestrovanje na Koroškem, na katerem bo obiskovalce zabavala skupina Sezuti mački. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta