V Radljah ob Dravi kmalu nova oskrbovana stanovanja. Najemnina bo znana z objavo razpisa

Urška Polanc Urška Polanc
29.04.2024 00:00

Stanovanja so namenjena prosilcem, starim več kot 65 let. Opremljena bodo s kuhinjami in omarami. Na voljo bodo le za dolgoročni najem in niso predvidena za odkup.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nova oskrbovana stanovanja zdaj čakajo, da novozgrajeni objekt pridobi uporabno dovoljenje. 
Urška Polanc

Enajst neprofitnih najemnih stanovanj, ki jih občina oddaja na podlagi dodelitve razpolagalne pravice, ima trenutno Stanovanjski sklad RS (SSRS) v občini Radlje ob Dravi. Kmalu bo lastnik še 28 stanovanj. Z investitorjem EXIIT Invest so sklenil prodajno pogodbo za nakup javnih najemnih oskrbovanih stanovanj v novem objektu Hmelina, ki se nahaja v Radljah ob Dravi. Sporočili so nam, da objekt še nima pridobljenega uporabnega dovoljenja in primopredaja še ni bila izvedena. Takoj ko bo objekt končan in vsi pogoji izpolnjeni, bodo nova stanovanja ponudili zainteresiranim prosilcem preko javnega razpisa, ki bo objavljen na njihovi spletni strani, so še dodali. Oskrbovana najemna stanovanja bodo namenjena prosilcem, starim več kot 65 let. Poleg prosilca lahko v stanovanju kot uporabniki bivajo tudi (zunaj)zakonski partner najemnika ali druge osebe, starejše od 65 let. Zdravstveno stanje prosilca in drugih uporabnikov pa mora omogočati samostojnost bivanja ob organizirani pomoči, tako da oseba ne potrebuje popolnega institucionalnega varstva v zavodu oziroma domu starejših občanov.

Poleg tega prosilec in njegov (zunaj)zakonski partner oziroma druga oseba (uporabnik, starejši od 65 let) ne smejo biti lastniki nepremičnega premoženja, ki je primerno za bivanje in presega 40 odstotkov vrednosti primernega stanovanja - razen če v prijavi uveljavljajo prednost z oddajo lastnega nepremičnega premoženja v najem v okviru javne najemne službe. Poleg najemnine bodo morali najemniki plačevati tudi individualne obratovalne stroške in druge stroške, povezane z uporabo stanovanja, ter stroške za obratovanje skupnih delov stavbe. Najemnine bodo znane z objavo razpisa. Objekt Hmelina je projektiran kot energijsko učinkovit in bo omogočal bivalno ugodje ob nizkih obratovalnih stroških. Oskrbovana stanovanja bodo opremljena s kuhinjami, aparati in omarami. Na voljo bodo le za dolgoročni najem in niso predvidena za odkup. Kot je še zapisano na njihovi spletni strani, je SSRS za projekt nakupa oskrbovanih stanovanj Hmelina pridobil sredstva sofinanciranja EU iz naslova Načrta za odpornost in okrevanje - Stanovanjska politika, investicija Zagotavljanje javnih najemnih stanovanj, v višini 1.649.071,95 evra. Okvirna skupna vrednost projekta pa je 3.595.400 evrov z DDV, smo še izvedeli.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta