Žal mnogi slovenski turisti Koroške niso (s)poznali prej ...

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
19.08.2020 06:15

Zanimanja je letos precej tako pri turistih kot pri medijih, pravijo v RRA Koroška

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lešnik je po številu izkoriščenih bonov na šestem mestu med vsemi slovenskimi kmetijami.
Arhiv kmetije Lešnik

Koroška v teh kriznih časih tudi oziroma predvsem zaradi turističnih bonov postaja zelo zaželena destinacija. "Očitno je covid-19 na neki način lahko naša priložnost. Smo pa v zadnjih letih še posebno aktivni, povezovalni. V koronačasu moramo biti še toliko bolj ažurni, veliko pozornosti posvečamo 'outdoor' dejavnostim, kot sta pohodništvo in kolesarjenje. Koroška je glede tega resnično močna," je v spletnem pogovoru Kako so ponudniki nastanitev Koroške pripravljeni na goste? dejala strokovna sodelavka na RRA Koroška Anja Vajde.

Gost mora natanko vedeti

Pogovor, v katerem sta sodelovali še svetovalka za ponudnike turističnih nastanitev iz organizacije Sobodajalci Slovenije Klara Korenč in Ana Kugovnik, ki sodeluje s ponudniki turističnih storitev na Koroškem, je vodila predavateljica na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Maribor Mirjana Ivanuša Bezjak. Ta je med drugim predstavila nekaj primerov dobre prakse turističnih ponudnikov. Bolj privlačne so ponudbe, v katerih je jasno napisano, kaj bo gost za turistični bon dobil. "Dobro je, če paket poleg prenočitev z zajtrkom vsebuje tudi kakšne dodatke. Atraktivna so denimo brezplačna kolesa, kakšni paketi dobrodošlice, popusti za dodatne storitve in podobno. Pomembni so tudi ključniki pri objavah na družbenih omrežjih, denimo #boni2020 in podobni," pravi Ivanuša Bezjakova. Kot obvezno je navedla, da ponudniki svoje ponudbe objavijo ne le na svojih kanalih, ampak tudi v različnih skupinah na družbenih omrežjih.

Splav in kulinarika

Zelo uspešna je tudi strategija povezovanja več turističnih produktov v enega. Eden takih primerov je produkt Koroške hiše Pri lipi in Koroških splavarjev, poudarja Kugovnikova. "Skupaj so oblikovali romantični kulinarični spust z butičnim splavom hlodovcem po Dravi ob sončnem zahodu. Koroški splavarji poskrbijo za spust, Koroška hiša Pri lipi pa za Mizico pogrni se, ki ponuja koroško kulinariko po starih tradicionalnih receptih."
Produkt se je med turisti odlično prijel, zaradi njega se povečuje tudi zanimanje za prenočitve v Dravski dolini, pri čemer letos - v nasprotju s prejšnjimi leti - prevladujejo slovenski gostje. Prav tako opaža, da je to poletje na Koroškem ogromno Primorcev, Korošci pa da navdušijo predvsem z gostoljubjem.

Pomen skrbi za varnost

Svetovalka za ponudnike turističnih nastanitev Korenčeva pa je v spletnem pogovoru govorila o pomembnosti priporočil za pripravo nastanitvenih obratov, pri čemer je zelo pomembno zračenje in razkuževanje prostorov, med odjavo enih in prijavo drugih gostov pa da naj preteče vsaj pet ur.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta