(FOTO in VIDEO) Zvezdnik NBA Dončiću sporočil: "Žabar, čestitke" in "kdor ne skače, ni Sloven'c"

A.L., STA
25.06.2019 06:30

Dončić je svojo prvo sezono v najmočnejši košarkarski ligi na svetu končal s povprečjem 21,2 točke, 7,8 skoka in šest podaj, kar ga postavlja ob bok nekaterim najboljšim.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Slovenski košarkarski as Luka Dončić je dobitnik nagrade za najboljšega novinca v pravkar končani sezoni severnoameriške košarkarske lige NBA. V igri za nagrado sta bila še Trae Young (Atlanta Hawks) in DeAndre Ayton (Phoenix Suns), ki se jima je košarkar Dallas Mavericks ob prejemu nagrade zahvalil za izjemno sezono. S priznanjem za novinca leta je slovenski košarkar naredil nov korak v košarkarski nesmrtnosti. Po zlatu z evropskega prvenstva v Turčiji, naslovu evropskega prvaka z Real Madridom, nazivu MVP evrolige se lahko zdaj usmeri k prstanu za prvaka lige NBA in nagradi MVP lige NBA, ki mu bosta zagotovila mesto v Hišah slave v Springfieldu in Madridu.
{instagram}https://www.instagram.com/p/BzHwOzslwDt/{/instagram}
V kratkem nagovoru na sinočnji prireditvi se je Dončić zahvalil tudi družini posebej mami Mirjam Poterbin in dekletu Anamariji Goltes. Obe sta bili z njim za mizo na podelitvi nagrad najboljšim med sezono 2018-2019 v Santa Monici.
{instagram}https://www.instagram.com/p/BzHZDw5lTjG/{/instagram}
Dončić je svojo prvo sezono v najmočnejši košarkarski ligi na svetu končal s povprečjem 21,2 točke, 7,8 skoka in šest podaj, kar ga postavlja ob bok nekaterim najboljšim. V minuli sezoni je zadel 168 trojk, kar ga postavlja na tretje mesto novincev v zgodovini lige. 
{twitter}https://twitter.com/Goran_Dragic/status/1143429843058642945{/twitter}
{embed_youtube}https://youtu.be/gaxPWxLklNk{/embed_youtube}
Sezono je končal kot eden od le štirih igralcev lige NBA in edini novinec s povprečjem najmanj 20 točk na tekmo, sedem skokov in šest podaj. To je doslej uspelo le še LeBronu Jamesu, Russellu Westbrooku in Nikoli Jokiču.
Slovenski "čudežni deček" je bil sicer konec maja že izbran v najboljšo peterko novincev pretekle sezone. Prejel je vse možne točke sodelujočih novinarjev. Dončić, ki je tudi dobitnik vseh mesečnih nagrad za najboljšega novinca v zahodni konferenci, je večino sezone veljal za edinega resnega kandidata za letno nagrado.
{instagram}https://www.instagram.com/p/BzHawfeDGlq/{/instagram}

USA TODAY
USA TODAY

Čestitke dežujejo z vseh strani

Nad Dončićevim uspehom so navdušeni tudi največji zvezdniki iz sveta košarke. Voditelj sinočnjih nagrad lige NBA Shaquille O'Neal je dejal, da nad Lukovo zmago ni presenečen. "Luka mi je zelo všeč. Sezono je začel izjemno, Young pa je odlične predstave kazal v zadnjem delu. Iskrene čestitke Luki. Odličen igralec je." 
Bosanski košarkar, član ekipe Portland Trail Blazers, 24-letni Jusuf Nurkić je Dončiću čestital nekoliko šaljivo. "Žabar, čestitke," je dejal in dodal, da si je to zaslužil. Ob kocnu je zapisal: "Kdor ne skače, ni Sloven'c."
{twitter}https://twitter.com/bosnianbeast27/status/1143334607405797376{/twitter}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta