(FOTO) Ljubljančani v finalu boljši od Mariborčanov, boji na Trgu Leona Štuklja dali finaliste DP

Maribor je po šestih letih gostil turnir v košarki 3x3 pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije. To je bil zadnji, peti kvalifikacijski turnir te sezone na katerem so si lahko ekipe priborile točke za nastop na finalnem turnirju 8. avgusta v Ljubljani, kjer bodo znani državni prvaki in prvakinje v sedmih kategorijah.
Med člani je na Trgu Leona Štuklja, kjer so bili ves dan pogoji za igranje košarke oteženi zaradi visokih temperatur, slavila ljubljanska zasedba 3x3 Organicore. V finalu so z 22:11 premagali domačine 3x3 Maribor, tretji so bili člani moštva Ljubljana - center. Za 3x3 Maribor so igrali Rok Smaka, Miha Kodrič, Jan Strmčnik in Jure Ritlop. Že pred zadnjim kvalifikacijskim turnirjem so imeli Mariborčani zagotovljeno mesto na finalnem turnirju, v skupnem seštevku osvojenih točk na kvalifikacijskih turnirjih so osvojili četrto mesto.
Pri članicah se je zmage razveselila Ježica, druge so bile 3x3 Ljubljana east, tretje pa Mariborske rožice. Med fanti do 23 let so slavili Bine in prijatelji, med fanti do 17 let Dolenjci, pri najmlajših košarkarjih pa še enkrat več Drnexi. Med rekreativci je zmaga drugič zapored pripadla Supersonicsom. Po petih merjenjih moči so znani tudi finalisti v vseh sedmih kategorijah.
Več o današnjem dogajanju na Trgu Leona Štuklja preberite v nedeljo na vecer.com in v ponedeljkovem Večeru ...