Ne se več čuditi Luki Dončiću

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
24.08.2020 22:00

S predstavo v slogu Michaela Jordana in z zmagovalnim košem ob zvoku sirene je Dončić Dallasovo serijo proti Clippersom izenačil na 2:2

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ob Dončiću so telički navajeni, da je vse mogoče - pa še vedno jih spravlja v delirij. 
Epa

Statistika je strašna - 43 točk, 17 skokov in 13 podaj. A nič ne bi pomenila, če ne bi bila kronana z zmago. In Luka Dončić je priboril tudi to. Z metom za tri točke ob zvoku sirene je poskrbel za zmago Dallasa nad LA Clippersi v podaljšku s 135:133 in za izenačenje na 2:2 v četrtfinalu vzhodne konference. Športni svet ni več obnemel, športni svet je prek twitterja eksplodiral. LeBron James, Stephen Curry (ki je bil med virtualnimi gledalci na tekmi), Dwyane Wade, Damian Lillard, Emanuel Gonobili, Goran in Zoran Dragić, Boštjan Nachbar, Novak Đoković, Toni Kroos … Vsi so imeli kaj pripomniti, se načuditi, čestitati ali le najti novo noro poimenovanje za 21-letnika, ki dominira v ligi. Vrli ameriški statistiki so našli tudi kakšne zgodovinske vzporednice, da sta denimo le Dončić in Michael Jordan v končnici zabila prek 40 točk in hkrati zadela zmagoviti met ob sireni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta