Olimpijske kvalifikacije v košarki: Rekorden pogrom nad Angolo, Slovenci preskočili prvo oviro

Zoran Mijatović
30.06.2021 18:48
Po uspešnem začetku olimpijskih kvalifikacij jutri ob 15.30 slovensko reprezentanco čaka Poljska.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hop čez prvo oviro - in do strelskega mejnika. Foto: FIBA
Fiba

Košarkarji Slovenije so brez posebnih težav preskočili prvo oviro na poti do olimpijskih iger. Z zmago 118:68 so premagali Angolo, doseženo število točk pa je tudi najvišje od premierne tekme slovenske reprezentance leta 1992 proti univerzi iz Michigana.

Dvoboj že od začetka ni bil enakovreden, saj je Slovenija povedla s 13:0 in vprašanje o zmagovalcu je bilo nemudoma odgovorjeno. Nadaljevanje dvoboja je tako bilo zgolj formalnost oziroma možnost uigravanja in preizkušanja igralcev za nadaljevanje turnirja. Kar deset slovenskih košarkarjev je tako doseglo vsaj eno trojko, osem jih je vpisalo dvomestno število točk. Največ jih je prispeval Zoran Dragić, 16, Luka Dončić pa je statistiko napolnil s 13 točkami, devetimi podajami in šestimi skoki.

"Če povem po pravici, smo se te tekme nekoliko bali. Vedeli smo, da igrajo Angolci trdo in da bomo morali dati vse od sebe za zmago. Na parket smo prišli osredotočeni in energični. Atmosfera v moštvu je odlična, a ne smemo prehitevati stvari. Vesel sem, da smo se s to zmago že prebili v polfinale, a moramo iti tekmo po tekmo in ne že gledati proti finalu, saj se nam to lahko maščuje," je za Kanal A po tekmi povedal kapetan Slovenije Edo Murić.

Slovenijo jutri ob 15.30 čaka dvoboj proti Poljski. Ta je Angolo premagala "le" za 19 točk (84:64), tako da ima Slovenija tudi na tej tekmi vlogo izrazitega favorita. Zmaga bi verjetno prinesla lažjega tekmeca v sobotnem polfinalu, v nedeljo ob 18.30 pa bržkone sledi finalni spopad za olimpijsko vstopnico z Litvo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta