Slovenski košarkarji dobili tekmece v kvalifikacijah: Izgovorov ni, lažje ne gre

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
22.07.2019 18:12

Slovenska košarkarska reprezentanca mora v skupini z Ukrajino, Madžarsko in Avstrijo osvojiti vsaj tretje mesto

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Selektor si je oddahnil, da se je izognil Turčiji, Latviji in Italiji.
Robert Balen

Več sreče preprosto ni mogoče imeti. Če je novi kvalifikacijski sistem otežil (in naposled preprečil) moški članski košarkarski reprezentanci Slovenije pot na četrto zaporedno svetovno prvenstvo, pa za 14. zaporedno pot na evropsko prvenstvo, kjer bo treba braniti naslov prvaka, ne bi smelo biti težav.
Ukrajina, Avstrija in Madžarska bodo tekmice Slovenije v skupini F, kjer se od štirih reprezentanc na glavno tekmovanje uvrstijo kar tri. Na Fibini jakostni lestvici Slovenija zaseda sedmo mesto, Ukrajina, ki jo je na zadnjem Eurobasketu Slovenija premagala v osmini finala, je 19., Madžarska 36. in Avstrija 55. Vzhodni sosedje so se v tem stoletju edinega Eurobasketa udeležili leta 2017 in končali kot 16., severni so na tem dogodku nazadnje sodelovali leta 1977. "Mislim, da smo z žrebom lahko zadovoljni, saj smo se izognili Turčiji, Latviji in Italiji," si je oddahnil selektor Radovan Trifunović.
Tekme bodo februarja 2020, novembra 2020 in februarja 2021, kar pomeni, da NBA-jevci (Luka Dončić, vprašljiv je še status Vlatka Čančarja) reprezentancam ne bodo mogli pomagati. Prav tako še vedno ni dogovora z evroligo, kjer ima za zdaj Slovenija le enega predstavnika v Klemnu Prepeliču (Real Madrid), pa še njemu se obeta posoja v drug klub. "Vesel sem dejstva, da bodo Edo Murić, Jaka Blažič in Martin Krampelj igrali doma," pa je selektor že nakazal, da računa na tri novopečene Olimpijine igralce.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta