(VIDEO) Dončić ponosen na ekipo Dallasa, Denverju sedma tekma

STA, D.Ži
31.08.2020 07:23

Dončić, ki je prvič v karieri nastopil v končnici lige NBA, je na zadnji tekmi dosegel 38 točk,

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
epa

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je z Dallas Mavericks končal nastope v prvem krogu končnice severnoameriške lige NBA, potem ko so izgubili šesto tekmo dvoboja z Los Angeles Clippers s 97:111. V boju na štiri zmage so Clippers na krilih Kawhija Leonarda napredovali s 4:2. Medtem pa je Denver Vlatka Čančarja kot prvi izsilil sedmo tekmo.
Dončić, ki je prvič v karieri nastopil v končnici lige NBA, je na zadnji tekmi dosegel 38 točk, devet skokov in devet podaj, skupno pa je imel povprečje dobrih 29 točk na tekmo.
{embed_youtube}https://youtu.be/H2ZnhhHybgU{/embed_youtube}
Čeprav je spet v le treh minutah junaško popeljal Dallas, ki je v tej seriji že preobrnil 21 točk zaostanka, z minus 23 na le šest točk zaostanka po trojki, popoln preobrat Dallasu, ki je prvič po letu 2016 nastopil v končnici, ni uspel.
"Ponosen sem na našo ekipo, na to, kako se borimo," je dejal Dončić po tekmi: "Mislim, da smo se borili vse do konca. Clippers imajo res neverjetno moštvo, zato je bilo zelo težko, vendar menim, da smo dali vse od sebe."
Slovenski zvezdnik je bil dominanten zlasti v drugem polčasu, v katerem se mu tokrat za spremembo ni bilo treba ubadati z Marcusom Morrisom.

epa
epa
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta