23-letni turist, ki se je po nedovoljeni poti odpravil na Vezuv, je med lovljenjem telefona padel v krater

A.L.
14.07.2022 10:25

Telefon je poskušal ujeti, pri tem pa mu je zdrsnilo in je padel v krater vulkana.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Zgodb o nesrečah med delanjem selfijev oziroma sebkov, ki se marsikdaj končajo tudi tragično, smo že vajeni. Nova prihaja iz sosednje Italije, kjer je 23-letni ameriški turist minuli vikend s še tremi družinskimi člani obiskal vulkan Vezuv. Da bi lahko posneli prav posebno fotografijo, so se odločili, da gredo na vrh po poti, ki je za javnost zaprta. Na robu kraterja je 23-letniku med delanjem selfija telefon zdrsnil iz rok in padel v vulkan.

Telefon je poskušal ujeti, pri tem pa mu je zdrsnilo in je v krater vulkana padel še sam. Paolo Cappelli, predsednik nacionalnega parka Vezuv, je za italijanski medij povedal, da so njihovi vulkanski vodniki opazili več oseb na zgornjem delu kraterja, na območju, zaprtem za javnost, in s pomočjo daljnogleda so tudi ugotovili, da je en človek zdrsnil v krater in je v resnih težavah. "Na pomoč jim je odhitel helikopter, reševalci so se z vrvjo spustili približno petnajst metrov v krater, da so prišli do neprevidnega turista."

23-letnik je imel srečo, da je padel na polico ob ustju roba, lahko bi namreč zdrsnil vse do dna kraterja, to je okoli tristo metrov globoko. "Po pogovoru z reševalci lahko mirno rečem, da so v soboto na Vezuvu rešili človeško življenje." Moškega, ki se je v nesreči lažje poškodoval, bo oglobila tudi policija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta