86-letnica umrla sumljive smrti, policija prosi za pomoč pri iskanju njenega moža

Tamara Krivec, Dnevnik
09.10.2022 13:36

Smrt 86-letnice je bila posledica kaznivega dejanja. Po neuradnih informacijah je bila pokojna sicer že dolga leta hudo bolna. Njenega partnerja, ki naj ne bi bil nevaren, še iščejo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policija je potrdila, da se je v Pokutiku zgodil zločin. Kako je umrla 86-letna ženska, še ni znano.
Policija je potrdila, da se je v Pokutiku zgodil zločin. Kako je umrla 86-letna ženska, še ni znano.
Tamara Krivec/Dnevnik

V hiši v ljubljanskem Podutiku so v soboto pozno zvečer našli truplo šestinosemdeset let stare ženske. Smrt je bila posledica kaznivega dejanja. Po neuradnih informacijah je bila pokojna sicer že dolga leta hudo bolna. Njenega partnerja, ki naj ne bi bil nevaren, še iščejo.

V večnadstropni stanovanjski hiši na Jerajevi ulici v ljubljanskem Podutiku so v soboto okoli enajste ure zvečer našli mrtvo 86-letnico. Iz Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da je bila po prvih njihovih informacijah njena smrt posledica kaznivega dejanja. Katerega točno, niso pojasnili. "Policisti opravljajo intenzivno kriminalistično preiskavo o vseh okoliščinah smrti," je še dodal predstavnik PU Ljubljana Tomaž Tomaževic. Policijskega traku okoli hiše včeraj zgodaj popoldan ni bilo več, kakor tudi ne nikakršnih drugih znakov, ki bi dali vedeti, da se je le nekaj ur prej v njej zgodila nasilna smrt. Na ozki ulici, dovolj široki le za en avto, sprehajalcev ni bilo. Oblaki in nižje temperature so jih pregnale na toplo. Na širšem območju je sicer bilo več policijskih patrulj kot običajno. Še vedno so namreč iskali 86-letnega partnerja pokojne, možakarja sivih las z daljšo sivo brado in korekcijskimi očali. Ker ga policija do včerajšnjega popoldneva ni našla, so za informacije prosili javnost. So pa potrdili, da nevarnosti za druge ne predstavlja.

Soseda: "Po mojem je bil razlog za to dejanje bolezen"

Kaj točno se je dogajalo med štirimi stenami, vsaj zaenkrat ni znano, so pa eni od sosedov razkrili tančico skrivnostnosti. "Po mojem je bil razlog za to dejanje bolezen," je z balkona hiše kakšnih sto metrov stran prikimal sogovornik, ki pa policijskih siren in modrih luči ponoči ni videl. Cela hiša je takrat že spala. S pokojno se nista poznala, čeprav so v bližini živeli že več kot dvajset let, jo je pa kdaj videl okoli hiše. "Veste, gospa je bila že zadnjih petnajst let hudo bolna, zelo težko je hodila, nazadnje sem ju videla, kako ji je iz avta pomagal v hišo," je dodala soseda. Bila sta dobra človeka, sta se strinjala oba. "Mož je vsa ta leta skrbel zanjo. Povedal mi je, kako je samo on kuhal in skrbel za vse, kar je bilo treba. A je zdaj že tudi sam še komaj hodil. Čisto puklast je že bil," pravi soseda. Tudi njej je večkrat priskočil na pomoč, jo peljal v trgovino in jo "dostavil" čisto do vrat domače hiše, da ji ne bi bilo treba daleč nositi polnih vrečk. "Hudo mi je za gospo. In tudi zanj! A sta bila bolna. Mislim, da je obupal," je žalostno in v nejeveri odkimala z glavo. Takih tragedij v njihovi ulici pač niso vajeni.

Sledeč tej teoriji, ki je na policiji niso potrdili, se je vsaj na prvi pogled podoben primer pred skoraj točno mesecem dni pripetil v Novem Polju. Tistega usodnega petkovega popoldneva so v eni od stanovanjskih hiš našli trupli 80-letnega moškega in njegove dve leti mlajše žene. Bila sta ustreljena. Znakov, da bi bila v dogodek vpletena tretja oseba, ni bilo. Na ljubljanski policiji so potrdili, da je moški najprej ustrelil svojo partnerico, po dejanju pa storil samomor. Moški je imel za orožje vsa potrebna dovoljenja, v preteklosti pa ga policija ni nikoli obravnavala bodisi za prekrške bodisi kazniva dejanja z znaki nasilja. Po neuradnih informacijah Slovenskih novic je bila pokojna zelo bolna, stanje pa se je iz dneva v dan le še poslabševalo. Sosedi takšnega razpleta tudi tam vseeno niso pričakovali.

Policija išče 86-letnega Dušana Voglarja
PU Ljubljana
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta