Divjaki ali pijani v avtu. Včeraj dva, v zadnjem tednu so policisti na Celjskem imeli opravka že z desetimi močno vinjenimi

ČK
17.02.2021 14:42
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je ilustrativna.
Sašo Bizjak

Na območju Prevalj so policisti PU Celje včeraj ustavili voznika osebnega vozila, slovenskega državljana s stalnim bivališčem v Avstriji, ki je pri omejitvi hitrosti 50 kilometrov na uro vozil 116 kilometrov na uro. 24-letnika so privedli k preiskovalni sodnici. Dobil je 1200 evrov globe in 18 kazenskih točk.

Na območju Dramelj pa je vozniku osebnega avtomobila preizkus z alkotestom pokazal 0,93 miligrama oziroma dobrih 1,8 promila alkohola v krvi. Grozi mu ista kazen: 1200 evrov globe in 18 kazenskih točk.

Celjski policisti ob tem dodajajo, da skoraj ni dneva, da ne bi obravnavali pijanih voznikov. Pri čemer gre v večini primerov za izjemno visoke stopnje alkoholiziranosti.

Samo v zadnjem tednu so obravnavali deset voznikov, ki so bili močno alkoholizirani. Polovica je imela v krvi več kot 1,5 promila alkohola, eden celo dva promila. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta