(FOTO in VIDEO) Italija: Policiji uspel rekorden zaseg v svetovnem merilu

STA, M.R.
01.07.2020 19:25

Policija je v Italiji zasegla za več kot milijardo evrov amfetaminov. Prepričana je, da ke bila namenjena na več trgov v Evropi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pripadniki italijanske finančne policije ob rekordnem zasegu
EPA

Italijanski policisti so poskrbeli za največji zaseg amfetaminov na svetu. Droga je bila na poti iz Sirije na evropske trge. Zasegli so več kot 84 milijonov tablet (14 ton), ki vsebujejo kofein in amfetamin, na bojiščih v Siriji pa so jih uporabljali tudi pripadniki skrajne teroristične organizacije Islamska država (IS).
Vrednost tablet bi na evropskih trgih presegla milijardo evrov, skrite pa so bile v več papirnatih in železnih kolutih, ki so bili dostavljeni v pristanišče v Salernu, na jugu Italije. 
{embed_youtube}https://youtu.be/Mr7UCovqgFs{/embed_youtube}
Poveljnik finančne policije v Neaplju Domenico Napolitano je prepričan, da je bila tolikšna količina namenjena tudi v druge evropske države. Po prepričanju policije je v času epidemije proizvodnja amfetaminov v Evropi popolnoma obstala, zato so se števili preprodajalci in tihotapci zanesli na dobavo iz Sirije, kjer očitno pandemije ni prizadela proizvodnje te droge. 
Drogo naj bi poleg tega, da so jo prodajali za zaslužek, jemali tudi pripadniki IS, saj naj bi jih med spopadi ohranjala budne, poleg tega pa naj bi pod vplivom droge izginil tudi občutek strahu. 

EPA
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta