(FOTO in VIDEO) Ponoči v visoko in deročo Dragonjo padla 10-letna deklica, niso je še našli. Kaj se je zgodilo?

ČK
10.12.2021 09:41
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
PU Koper

Potem ko v noči na petek ni bilo uspešno, reševalci v reki Dragonji na slovensko-hrvaški meji nadaljujejo iskanje 10-letne deklice, ki jo je odnesel močan tok visoke in deroče reke.

Policijo je občan sinoči malo po 20. uri obvestil, da poskuša skupina ljudi preplavati Dragonjo. Tja so se takoj odpravili štirje piranski policisti in za njimi še dva vodnika službenih psov ter videli žensko, ki se je na sredini reke držala za drevo.

Hrvaški varnostni organi ženski zaradi zelo težkega dostopa na tem mestu niso mogli pomagati, reka je bila tudi visoka in deroča. Na slovenski strani pa sta jo čakala otroka, stara 18 in 5 let. 

S hrvaške strani je policist že stopil v vodo in poskušal ženski pomagati. A ker sta bila že oba na koncu z močmi, se nista mogla več vrniti na rečni breg. Zato je v deročo reko skočil še slovenski policist. Vodnika službenega psa sta mu okoli pasu zvezala sledilno vrvico in ga tako držala, da ga ni odneslo po strugi. Uspel je priti do ženske in hrvaškega policista ter ju pomagal spraviti na  kopno. Hrvati so prinesli še lestev, da ženski pomagajo, pomagal je tudi občan, ki je obvestil policijo.  

Šlo je za 47-letno državljanko Turčije s tremi otroki. Dva sta bila, kot rečeno, na slovenski strani Dragonje, tretji, trinajstletnik, pa še na hrvaški strani reke, so sporočili s PU Koper.

Vse so vrnili na Hrvaško, šele potem pa ugotovili, da so bili otroci štirje: 10-letno deklico je mati, ko je prečkala reko, nosila na ramenih, a je nesrečna deklica padla v vodo, potem pa jo je rečni tok odnesel po strugi navzdol. Nemudoma se je začela reševalna akcija. Sedem policistov, dva vodnika službenega  psa in 20 gasilcev so še ponoči pregledali območje ob reki Dragonja, vendar otroka niso našli.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta