(FOTO in VIDEO) Srbija: Vlak prepolovil avtobus s šolarji, šoferja pred jeznimi starši varujejo policisti

STA, A.S., M.R.
21.12.2018 10:56

Blizu Niša je davi vlak na označenem železniškem prehodu brez zapornic trčil v avtobus. Umrlo je pet ljudi, okoli 30 je bilo ranjenih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kraj nesreče vlaka in avtobusa pri Nišu
EPA

Nesreča se je zgodila v kraju Donje Međurovo ob 7.30. Vlak, ki je bil iz Niša na poti proti kraju Prokuplje, je ob izvozu iz železniške postaje Međurovo na železniškem prehodu brez zapornic trčil v avtobus, ki je po poročanju televizije RTS prevažal šolarje. Prva poročila so govorila o treh smrtnih žrtvah, a je kasneje število naraslo na pet. V bolnišnici sta namreč med operacijo umrla še dva udeleženca nesreče
"Kaj je moj sin naredil komurkoli slabega, da se mu je to zgodilo pri 15 letih? In to zaradi tuje napake, joj ...", mediji navajajo očeta preminulega dečka, ki je kar kričal od žalosti. Sicer sta med petimi žrtvami po poročanju srbskih medijev umrla dva mladoletnika.

Kraj nesreče vlaka in avtobusa pri Nišu
EPA
Kraj nesreče vlaka in avtobusa pri Nišu
EPA
Kraj nesreče vlaka in avtobusa pri Nišu
EPA

"Kot v vojni"

Srbski čaopis Blic poroča, da so v 15 minutah v UKC Niš sprejeli 30 poškodovanih, od tega jih je bilo med 10 in 12 v smrtni nevarnosti. Takoj so na operacijsko mizo posadili pet ljudi, zaradi hudih poškodb pa je težko reči, kako uspešni bodo zdravniki, je povedal direktor urgence v omenjeni bolnišnici Miodrag Lazić. In pozneje sta dva umrla. "Bil sem v vojni in to je bilo, kot da bi bili v vojni," je posledice današnje nesreče opisal Lazić.

Ljudje in reševalci ter policisti na kraju nesreče.
EPA

​Prehod ni zavarovan z zapornicami

Za srbski spletni portal Telegraf.rs je deček Dimitrije, ki je bil na avtobusu, dejal, da ni videl ničesar, v nekem trenutku pa je zaslišal trčenje. Ko je izstopil iz avtobusa, je videl ljudi, ki so jokali, povsod pa je videl kri. Njegov oče Miodrag Jovanović pa je bil kritičen. "Bilo je le vprašanje časa, kdaj se bo to zgodilo," pravi in pojasnjuje, da so že večkrat opozarjali, da je treba na prehodu prek proge postaviti zapornice. Na kraju nesreče namreč otroci vsak dan prečkajo tire, ko so na poti v šolo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta