(FOTO in VIDEO) Tiger Woods po prevračanju vozila in operaciji pri zavesti: Imel je srečo, da je sploh preživel, pravijo policisti

Gr.G., STA
24.02.2021 09:11
Policisti začudeni, da je najboljši golfist vseh časov, ki je na hriboviti cesti izgubil oblast nad vozilom, po tako hudi nesreči ostal živ.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Ameriškega golfista Tigerja Woodsa so morali po hudi prometni nesreči v okolici Los Angelesa odpeljati v bolnišnico, kjer so ga operirali. Po prvih podatkih je uspešno prestal več operacij zlomljenih nog in je po posegu pri zavesti in okreva. Njegovo vozilo se je večkrat prevrnilo, iz zverižene pločevine pa so ga rešili gasilci. V avtomobilu je bil sam.

Reuters
Reuters

Podrobnosti o poškodbah Woodsa in vzroku za nesrečo policija takoj po nesreči ni razkrila. Italijanska tiskovna agencija Ansa je poročala, da naj bi imel 45-letni športnik, ki okreva po operaciji hrbta, večkrat zlomljene noge in da so se zdravniki odločili za takojšnjo operacijo. Francoska tiskovna agencija AFP ob tem navaja izjavo policistov, da je imel srečo, da je prevračanje avtomobila sploh preživel. Med reševanjem iz vozila naj bi bil Woods ves čas pri zavesti, a vidno v šoku.

EPA
Reuters

Alex Villanueva, lokalni šerif okrožja v Los Angelesu, kjer se je prometna nesreča zgodila, je povedal, da ni videti, da bi bil Woods pod vplivom alkohola ali kakšnih drugih snovi. V nesreči v zgodnjih jutranjih urah niso bila vpletena druga vozila, zgodila pa se je na strmem odseku ceste, ki je večkrat prizorišče prometnih nezgod, Woods pa naj bi vozil hitreje, kot je priporočeno. Golfist je po navedbah gasilcev sam skušal zlesti iz vozila, vendar mu to ni uspelo. 

EPA

Policist Carlos Gonzalez, ki je bil prvi na prizorišču nesreče, pa je povedal, da je "velika sreča, da je Woods to preživel", piše AFP. Ta je še poročala, da bi poškodbe ob sicer vse bolj pogostih težavah Woodsa s hrbtenico v zadnjih letih lahko pod vprašaj postavile nadaljevanje njegove kariere. V nesreči naj bi imel najbolj poškodovana stopala in gležnje.

Nemška tiskovna agencija dpa je poročala, da je Woods po operacijah pri zavesti, se normalno odziva v pogovoru in je že v svoji bolniški sobi. Navaja tudi pojasnila bolnišnice Harbor UCLA, kjer so operacije opravili, da so z operacijami oskrbeli več odprtih zlomov desne noge, pri čemer so golenico utrdili s ploščico, gleženj pa z vijaki. Policisti so na novinarski konferenci sporočili, da bo preiskava nesreče trajala več tednov. 

Na novico o nesreči so se že odzvali številni Woodsovi športni prijatelji in tekmeci. V imenu združenja golfistov PGA pa je komisar Jay Monahan sporočil, da še čakajo na podrobnejše informacije o njegovem stanju, a mu želijo čimprejšnje okrevanje in mu bodo nudili vso potrebno pomoč.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta