(FOTO in VIDEO) Znanih več podrobnosti sinočnjega streljanja: V obračun vpletena intimna partnerja. Kaj kažejo dokazi?

Le.V., A.L.
29.04.2024 11:13

Eden od sosedov je sinoči slišal tri strele, kaj je šlo narobe, pa v vasi ne ve nihče.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vesna Lovrec

Že včeraj smo poročali, da je mariborski operativno komunikacijski center ob 20.12 prejel prijavo o streljanju na območju policijske postaje Slovenska Bistrica. "Po do sedaj zbranih obvestilih je ena oseba umrla," je bilo vse, kar je zvečer sporočil Matej Harb iz Policijske uprave Maribor.

Andrej Petelinšek

Mariborski kriminalisti so več podrobnosti o včerajšnjem streljanju na Okoški Gori razkrili danes, iz zanesljivih virov pa smo že dopoldne izvedeli, da je pod streli iz pištole umrl Zlatko P., a ne nasilne smrti, saj dokazi zgovorno pričajo o tem, da naj bi bil po tem, ko je ranil svojega intimnega partnerja Zdravka P., pištolo usmeril še v sebe in sprožil.

Kriminalisti so ogled kraja dejanja opravljali dolgo v noč in ga nadaljevali tudi danes. 
Andrej Petelinšek

Eden od sosedov je sinoči slišal tri strele, kaj je šlo narobe pa v vasi ne ve nihče. Da sta bila vpletena v obračun intimna partnerja, v vasi vedo vsi, kdo naj bi bil tretji, ki ga policija omenja v zvezi s streljanjem, pa je tudi za prijatelje obeh neznanka. 

Andrej Petelinšek

Mariborski policisti so v popoldanski izjavi za javnost povedali, da so bili takoj po obvestilu o streljanju na kraj napoten policisti. "S prvim zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je prišlo do verbalnega spora med tremi polnoletnimi moškimi, starimi 50, 58 in 61 let. Spor med dvema moškima je prešel do te meje, da je bilo uporabljeno strelno orožje," je pojasnil Matej Harb iz PU Maribor. 58-letnik je na kraju dogodka umrl, 50-letnika pa so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju in ni v smrtni nevarnosti. Tretja vpletena oseba je na prostosti in za zdaj ne velja za osumljenca. 

Kriminalistična preiskava se nadaljuje. O dogodku sta bili obveščeni tudi dežurna preiskovalna sodnica in dežurna državna tožilka, ki sta prišli na kraj dogodka. 

Kriminalisti so do sedaj ugotovili, da gre za kaznivo dejanje poskusa umora in poškodovanja s strelnim orožjem. Podrobnosti dogodka še preiskujejo.

Po do sedaj zbranih podatkih vsi trije vpleteni moški niso bili predkaznovani, prav tako policiji ni znano, da bi bili predobravnavani za kazniva dejanja ali prekrške nasilja. Motiva za dejanje policisti še niso odkrili, je pa Harb potrdil, da je oseba, ki je streljala, v dogodku umrla.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta