(FOTO) Na pomurski avtocesti umrl 36-letnik, nesrečo zakrivil madžarski tovornjakar

STA, A.L.
15.02.2023 07:55

V zadnjo stran polpriklopnega vozila je trčil 36-letni voznik tovornega vozila, slovenski državljan, ki je vozil za njim in je na kraju podlegel poškodbam.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jure Zauneker

V prometni nesreči, ki se je zjutraj zgodila na pomurski avtocesti, je umrl voznik tovornega vozila. V nesreči sta bili udeleženi dve tovorni vozili, pomurska avtocesta pa je po več urah znova odprta, zaprt je še vozni pas proti Murski Soboti.

Jure Zauneker

Z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 60-letni madžarski državljan, voznik tovornega vozila s polpriklopnikom, ki je vozil vozilo v okvari po voznem  pasu z nizko hitrostjo in se ni izločil na prvem prostoru. V zadnjo stran polpriklopnega vozila je trčil 36-letni voznik tovornega vozila, slovenski državljan, ki je vozil za njim in je na kraju podlegel poškodbam.

Kraj prometne nesreče si je ogledal preiskovalni sodnik v prisotnosti okrožne državne tožilke. Policisti nadaljujejo s preverjanjem vseh okoliščin prometne nesreče. Ko bodo zbrana vsa obvestila, bo o ugotovitvah obveščeno pristojno tožilstvo.

Pokojni udeleženec je letošnja peta smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah. V enakem obdobju lanskega leta ni bilo žrtev prometnih nesreč. Zato policisti vse udeležence v cestnem prometu znova pozivajo, da vozijo previdno ter zbrano, hitrost vožnje pa prilagodijo razmeram na cesti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta