(FOTO) Presenečeni boste, kdo mu je delal družbo: Med aretacijo eden najbolj iskanih slovenskih ubežnikov ni bil sam

A.L.
12.12.2023 14:43

Spomnimo, na Jahorini v Bosni in Hercegovini so organi pregona pod okriljem notranjega ministrstva Republike srbske včeraj aretirali enega najbolj iskanih kriminalcev v Evropi, 33-letnega Mladena Samardžijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bosanski mediji poročajo, da naj bi bila ubežnik Mladen Samaržija in Tijana Tegeltija že dlje časa v ljubezenski zvezi.
Europol

V teh dneh odmeva aretacija ubežnika Mladena Samardžije, ki so ga slovenski organi pregona iskali tudi prek Europola. Balkanski mediji zdaj razkrivajo nove podrobnosti primera. 33-letnika so prijeli na smučišču Jahorina, v času aretacije pa naj bi bila z njim v apartmaju Tijana Tegeltija, nekdanja žena nekdanjega predsednika višjega sodnega in tožilskega sveta. Slobodna Dalmacija piše, da je bil Milan Tegeltija pravni svetovalec Milorada Dodika in predsednik Nogometnega kluba Borac. S položaja so ga razrešili zaradi številnih škandalov in slabega stanja v pravosodju.

Njegova nekdanja žena Tijana, ki so jo zdaj našli skupaj s Samardžijo, je javnosti znana kot spletna vplivnica. V času, ko je bila poročena z Milanom Tegeltijem, je potovala po Evropi, oglašala se je tudi z bolj eksotičnih destinacij. V začetku letošnjega leta je ameriški State Department napovedal sankcije proti Tegeltiji in njegovi ženi zaradi korupcije, medije povzemajo Slovenske novice. Prepovedali so jima celo vstop v državo.

Bosanski mediji zdaj poročajo, da naj bi bila ubežnik Mladen Samardžija in Tijana Tegeltija že dlje časa v ljubezenski zvezi.

Spomnimo, na Jahorini v Bosni in Hercegovini so organi pregona pod okriljem notranjega ministrstva (MUP) Republike srbske včeraj aretirali enega najbolj iskanih kriminalcev v Evropi, 33-letnega Mladena Samardžijo, ki ima tako slovenski kot bosansko-hercegovski potni list. Prijeli so ga na podlagi suma vpletenosti v trgovino z mamili.

V operaciji Tokio so zasegli tudi kilogram kokaina, 8000 konvertibilnih mark (okoli 4000 evrov), 122.580 evrov, štiri pištole, prenosni računalnik, več mobilnih telefonov, manjšo količino marihuane, 20 kosov streliva in več vozil, piše na spletni strani MUP Republike srbske.

Samardžija, čigar ime je na seznamu 50 najbolj iskanih kriminalcev Evropskega policijskega urada Europol, je že dlje časa na begu pred slovenskim pravosodjem, ki ga išče zaradi vpletenosti v organizirani kriminal in trgovino z mamili. Za njim je bila razpisana tudi Interpolova tiralica, je poročala STA.

Po navedbah Europola je Samardžija v Sloveniji obtožen članstva v mednarodni kriminalni združbi, ki je delovala v okviru večje hudodelske združbe iz Črne gore, znane pod imenom Kavaški klan. Sam naj bi usklajeval akcije združbe in novačil nove člane ter si tako nezakonito pridobil veliko premoženjsko korist.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta