(FOTO) PU Celje: Voznica začetnica za več kot 100 odstotkov prekoračila omejitev hitrosti in ostala brez izpita

M.R.
12.12.2023 07:53

Celjski policisti so v Trnovcu na območju postaje Šentjur v nedeljo okoli 13. ure ustavili prehitro voznico. Na kraju, kjer je hitrost omejena na 50 kilometrov na uro, je voznica začetnica vozila s hitrostjo 105 kilometrov na uro.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prekoračitev omejitve hitrosti voznice začetnice.
Pu Celje

Policisti so ji na kraju začasno odvzeli vozniško dovoljenje in ji prepovedali nadaljnjo vožnjo. Poleg tega bodo zoper njo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Za prekršek pa je sicer predpisana sankcija prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljena za vse kategorije motornih vozil in globa v višini 750 evrov.

Okoli 14. ure pa so v Celju ustavljali še voznika, ki je vozil s hitrostjo 72 kilometrov na uro, dovoljena najvišja hitrost na odseku pa je bila 50 kilometrov na uro. Voznik se na znake policistov ni odzval in je nadaljeval z vožnjo. Zato sta policista zapeljala za njim in ga nato ustavila z modrimi lučmi in zvočnim signalom. 

Kršitelj je moral opraviti tudi alkotest, ki je pokazal, da je imel v litru izdihanega zraka 0,61 miligrama alkohola. Tudi njemu so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi prekoračene hitrosti, neupoštevanja znakov policista ter vožnje pod vplivom alkohola, bo zoper voznika podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Za te kršitve je predpisana globa v višini  1200 evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta