(FOTO) Smrtno nesrečo na avtocesti je povzročil policist. Tudi sam se je poškodoval, prepeljali so ga v bolnišnico, od koder je pobegnil

Le.V.
01.05.2022 11:23

Včeraj okoli 23.24 so policisti, reševalci in gasilci na avtocesti med Slovensko Bistrico in Slovenskimi Konjicami posredovali zaradi tragične nesreče. Umrl je 44-letni romunski državljan, voznik starodobnika, v katerega je trčil 49-letni policist, zaposlen na PU Celje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policist, ki je povzročil nesrečo, je zaposlen na Policijski upravi Celje. 
PGD Slovenska Bistrica

Na avtocesti, na relaciji Slovenska Bistrica-Tepanje, se je včeraj zgodila prometna nesreča, za posledicami katere je umrla ena oseba. Zgodilo se je pol ure pred polnočjo.

Enega našli na nasprotnem voznem pasu

Po doslej znanih informacijah je 49-letnik z osebnim avtomobilom, v katerem sta bila še dva potnika, peljal proti Tepanju, ko je zapeljal z levega prometnega pasu na desnega in pri tem trčil v starodobni avtomobil, ki ga je vozil 44-letni državljan Romunije. Slednjega je z avtomobilom odbilo prek prometnega pasu za počasna vozila v varnostno ograjo, 44-letnik je padel iz vozila in se tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju nesreče. 49-letni povzročitelj nesreče se je hudo poškodoval, še huje 38-letni potnik v njegoem vozilu (poškodba hrbtenice), 41-letni potnik v istem vozilu pa se je lažje poškodoval. O slednjem so gasilci poročali, da so ga našli na nasprotnem voznem pasu in da je bil v šoku, naši zanesljivi viri blizu policije pa pravijo, da je s kraja nesreče poskušal pobegniti. 

Kdo je 49-letnik, ki je povzročil nesrečo, policija ne more razkriti, gre pa iz sporočila za javnost sklepati, da je osumljeni povzročitve nesreče policist, saj je ogled nesreče prevzel posebni oddelek specializiranega tožilstva, ki se ukvarja s preiskovanjem in pregonom uradnih oseb s posebnimi pooblastili.

Danes se je sam javil na policijski postaji

Poškodovane so z reševalnim vozilom prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor in Splošno bolnišnico Celje. V Splošno bolnišnico Celje so po naših podatkih prepeljali prav 49-letnega policista. Ko ga je medicinsko osebje oskrbelo, je bolnišnico zapustil, ne da bi bil počakal na preiskovalce, ki so osumljenega nameravali zaslišati, smo izvedeli neuradno. Seveda so policisti posebnega oddelka takšno ravnanje povzročitelja razumeli kot pobeg, zato so ga pričeli iskati, danes pa iskanje preklicali, saj se je 49-letni policist sam javil na policijski postaji. 

Policijska uprava Maribor ni razkrila, ali so 49-letnika že na kraju nesreče preizkusili z alkotestom ali so zoper njega odredili strokovni pregled. Če se bo izkazalo, da je vozil pod vplivom alkohola, ga ne bodo ovadili zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, ampak zaradi nevarne vožnje, za kar je predpisana kazen do 12 let zapora.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta