(FOTO) Večji požar v industrijskem delu Ljubnega ob Savinji, domačine pozivajo, naj ne odpirajo oken

Rozmari Petek Rozmari Petek
03.01.2024 12:37

Prebivalce Lok in okolice pozivajo, naj ostanejo v zaprtih prostorih in naj ne odpirajo oken.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Požar v Lokah gasilci še krotijo in skrbijo, da se ne bi razširil še na gospodarske objekte v bližini.
Bralec Večera

Okoli devete ure zjutraj je zagorelo v proizvodnem obratu v industrijscki coni Loke, kjer izdelujejo lesene izdelke za pakiranje in embalažo. Po naših neuradnih podatkih gre za podjetje Proizvodnja lesene Embalaže Ana Tostovršnik s.p., kjer med drugim izdelujejo lesene izdelke za pakiranje Gorenjevih izdelkov. Kje je zagorelo, še ni znano. Niti, kaj je bil vzrok. Zaposleni – teh je okoli deset – so se ravno danes vrnili na delo. Okoli devete ure se je iz strehe, na kateri so nameščeni solarni paneli, začel valit dim. Ravno zaradi panelov je gašenje težje, opisuje naš vir, ki dodaja, da požar še ni ukročen in da se dim vali še po celi dolini. Trenutno so še zaprte tudi ceste v okolici gospodarskega objekta. Največja skrb gasilcev v tem trenutku je, da se požar ne bi razširil na druge industrijske objekte, ki so locirani v neposredni bližini.

Pred kratkim so obvestilo o požaru posredovali tudi s Policijske postaje Celje. "Požar je v večji meri že pogašen, gasilci trenutno v notranjosti objekta gasijo še manjša požarišča. Glede na to, da gre za obsežnejši požar in da je v ozračju več dima in delcev, pozivamo občane, naj ostanejo v zaprtih prostorih in naj ne odpirajo oken," opozarjajo s Policijske uprave Celje.

Podjetje je avgusta že utrpelo poplave, koliko so sedaj objekt dodatno uničili še ognjeni zublji, ni znano.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta