(FOTO) Voznik začetnik čez Koroški most s 116 kilometri na uro, policisti ujeli še dva divjaka

A.L.
10.10.2024 09:24

Kakšna kazen čaka kršitelje?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Mariborski prometni policisti so včeraj izvajali poostren nadzor z laserskim merilnikom hitrosti. Primarno so nadzor hitrosti izvajali na mariborskih vpadnicah in pri tem ugotovili kar 81 prekoračitev najvišje dovoljene hitrosti vožnje. Pri tem so posebej izstopali trije vozniki osebnih avtomobilov, ki so jim policisti na kraju začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Tako je dopoldne na Koroškem mostu v Mariboru, kjer je hitrost s prometnim znakom omejena na 70 kilometrov na uro, 30-letni voznik začetnik z osebnim avtomobilom vozil s hitrostjo 116 kilometrov na uro. Popoldne so policisti izven naselja Maribor, kjer je hitrost omejena na 80 kilometrov na uro, hitrost izmerili 39-letnemu vozniku osebnega avtomobila, ki je vozil s hitrostjo 179 kilometrov na uro, kar pomeni, da je najvišjo dovoljeno hitrost prekoračil za 99 kilometrov na uro.

Pu Maribor

Na istem delu regionalne ceste so policisti hitrost izmerili še 43-letnemu vozniku osebnega avtomobila, ki je vozil s hitrostjo 143 kilometrov na uro. Zoper vse te voznike, ki so izstopajoče prekoračili najvišjo dovoljeno hitrost vožnje in s tem huje kršili cestno prometne predpise, so podali obdolžilne predloge na sodišče.

Neprilagojena hitrost najpogostejši vzrok prometnih nesreč z najhujšimi posledicami

Policisti v nadzoru cestnega prometa kontinuirano izvajajo nadzor hitrosti z merilniki hitrosti, zato ob tem znova pozivajo vse voznike, da spoštujejo cestno prometne predpise ter hitrost vožnje prilagodijo stanju ceste, prometnim razmeram in svojim vozniškim sposobnostim. Prav neprilagojena hitrost vožnje je najpogostejši vzrok prometnih nesreč z najhujšimi posledicami, še opozarjajo.

Policisti Policijske uprave Maribor so v torek izvajali še poostren nadzor cestnega prometa nad ravnanji voznikov, ki zmanjšujejo slušno ali vidno zaznavanje med vožnjo ali zmožnost obvladovanja vozila, vzporedno pa so ugotavljali tudi uporabo varnostnih pasov in ustreznih zadrževalnih sistemov pri prevozih otrok.

V poostrenem nadzoru so ugotovili 67 kršitev ravnanj voznikov, ki zmanjšujejo vidno ali slušno zaznavanje med vožnjo oziroma zmožnost obvladovanja vozila in 70 kršitev neuporabe varnostnih pasov oziroma zadrževalnih sistemov. Zaradi kršitev je bila 135 kršiteljem izrečena predpisana globa, 2 kršitelja pa sta bila opozorjena.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta